Vekrakos
Spartorama | Θέατρο: «Αυγά Μαύρα», του Διονύση Χαριτόπουλου

Θέατρο: «Αυγά Μαύρα», του Διονύση Χαριτόπουλου - video

Spartorama 04/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Θέατρο
Θέατρο: «Αυγά Μαύρα», του Διονύση Χαριτόπουλου
Από την θεατρική Ομάδα «ιάσθε θεάτρω»
Οδός Εμπόρων

Μία σύγχρονη τραγωδία, τα «ΑΥΓΑ ΜΑΥΡΑ» του Διονύση Χαριτόπουλου, ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα «ιάσθε θεάτρω» σε μία παράσταση για τα παιδιά του εμφυλίου, αυτά τα ανυποψίαστα θύματα, που έμειναν χωρίς σπίτι και οικογένεια.

Δύο αδέλφια, που χωρίστηκαν στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Αυγά μαύρα και όχι κόκκινα, γιατί η ψυχή τους είναι μαύρη, πονεμένη, ρημαγμένη. Μια αληθινή ιστορία, βίωμα δύο αδελφών που  προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους, αφού ο πόλεμος και η ορφάνια τούς στιγμάτισε βάναυσα. Ένας αγώνας υπαρξιακός να απαλλαγούν από τις ενοχές, να αποτινάξουν τις άσχημες μνήμες, να βρουν απαντήσεις, ηρεμία και γαλήνη στη σημερινή καθημερινότητά τους, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν, να εξηγήσουν, να συγχωρήσουν.

 

Σκηνοθεσία:
Χριστίνα Λαμπούση

Ερμηνεύουν:

  • Ελένη Παυλομανωλάκου
  • Γιώργος Μητράκος


Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, στις 8:00 μ.μ., στην Βιβλιοθήκη Σπάρτης




  

Πώς γεννήθηκαν τα «ΑΥΓΑ ΜΑΥΡΑ» 

«Παρακάλεσα τον Διονύση να γράψει ένα έργο για τη «Θεατρική Σκηνή» για τη Νατάσσα (σ.σ. Νατάσσα Ασίκη) και για μένα κι έλεγε δεν μπορώ εγώ, εγώ έχω τη λογοτεχνία μου, αφήστε με τώρα με τα θέατρα. Ευτυχώς όμως τον πίεσε πολύ η Μαλβίνα (σ.σ. Μαλβίνα Κάραλη) τότε που ήταν σύντροφός του και του είπε είναι ο καιρός να γράψεις θέατρο. Είπε έχω μια υπόθεση, θα τη σκεφτώ και θα δούμε, αν είναι θα σας ειδοποιήσω σε λίγες μέρες. Και ήρθε μετά από σχεδόν ένα μήνα, ίσως και λιγότερο, με το έργο έτοιμο. Δεν πετάξαμε ούτε μισή λέξη, ήταν άψογο. Γιατί είναι μια στην ουσία αληθινή ιστορία που τη διηγήθηκε η Μαρία η αντίστοιχη επάνω στο Μικρό Χωριό και την κράτησε ολόκληρη. Έβαλε βέβαια τα δικά του, την ποίησή του, τον τρόπο που γράφει το λόγο, ο οποίος είναι έξοχος πραγματικά και έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό έργο που είναι για μένα ένα μνημείο για την Ελλάδα, για τη Χώρα μας, γι΄αυτά που πέρασε, γι΄αυτά που περάσανε οι άνθρωποι και για τον τρόπο που αμυνθήκανε και προχωράνε τη ζωή τους». 

Αντώνης Αντωνίου, ηθοποιός


Οδός Εμπόρων