Vekrakos
Spartorama | 300 Run To Glory

300 Run To Glory

Spartorama 26/02/2020 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία
300 Run To Glory
Ο αγώνας Σπάρτη - Θερμοπύλες, 367 χιλιομέτρων
Οδός Εμπόρων

Η συμπλήρωση των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών, αποτέλεσε το εναρκτήριο ερέθισμα της δημιουργίας ενός αγώνα υπεραπόστασης που θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές να τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων μας. Ταυτόχρονα αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να βιώσουν την διαδρομή, που πιθανότατα διένυσαν, προς την αυτοθυσία ώστε να σταθούν ενωμένοι στο πεδίο μάχης μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες απέναντι στις πολυάριθμες ορδές του Περσικού στρατού, ανατρέποντας τις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις τους.

Μια μάχη παγκοσμίως γνωστή κυρίως από ηθική πλευρά μιας και λειτουργεί ως λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης και υπακοής σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά ύψιστης σημασίας.

Στόχος μας είναι να τιμήσουμε τους πεσόντες στην εν λόγω μάχη, να παραδειγματιστούμε και να προβληματιστούμε μιας και το παρελθόν πρέπει να λειτουργεί ως φωτεινός καθοδηγητής του μέλλοντος. Να αντιληφθούμε πως με την συλλογικότητα και την ευγενή άμιλλα μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

Με γνώμονα επομένως όλων των προαναφερθέντων καθώς και την ασφάλεια των αθλητών, ο σύλλογος Σπαρτιάτες Δρομείς δημιούργησε αυτόν τον αγώνα δρόμου 367 χιλιομέτρων, με συστρατευόμενη βοήθεια από διακεκριμένους ιστορικούς τοπογράφους, για να αποτίνει φόρο τιμής στους 300 Σπαρτιάτες καθώς και στους συμμάχους τους, στο δρόμο προς τη δόξα. Δεν είναι τυχαίο πως αυτό προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε και στη δημιουργία του διακριτικού εμβλήματος του αγώνα, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την Σπαρτιατική ασπίδα και το δακτυλικό αποτύπωμα των Σπαρτιατών στη παγκόσμια ιστορία.


Δείτε το σχετικό wesite:

https://300runtoglory.com/

 

Σπαρτιάτες Δρομείς


Οδός Εμπόρων