Vekrakos
Spartorama | Ο Βρονταμάς τίμησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας

Ο Βρονταμάς τίμησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας

Spartorama 10/02/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Ο Βρονταμάς τίμησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας
Την παρουσίαση του μεγάλου πνευματικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, είχε αναλάβει η νομικός κ. Παναγιώτα Σταπάκη
Οδός Εμπόρων

Το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020, στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρονταμά, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων ευεργετών του χωριού και του ζεύγους Ιωάννη και Ελένης Σταύρου.

Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο Βρονταμά, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας ύστερα από πρόταση της Προέδρου του κας Ελένης Φαρλέκα – Καρκά, έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση για τον σεπτό Ποιμενάρχη μας με αφορμή την συμπλήρωση φέτος σαράντα ετών αρχιερατικής διακονίας στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κα Χριστίνα Νικολέττου Φαρλέκα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός και ο Δήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος. Την παρουσίαση του μεγάλου πνευματικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, είχε αναλάβει η νομικός κ. Παναγιώτα Σταπάκη. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Σεβασμιώτατο έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, χαρακτηρίζοντας τυχερή τη Λακωνία, που απολαμβάνει επί τέσσερις δεκαετίες το εξαιρετικά σημαντικό και πολυποίκιλο έργο του. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε αρχικά, εμφανώς συγκινημένος, όλους όσοι οργάνωσαν και συμμετείχαν στην ευγενική αυτή πρωτοβουλία. Στη συνέχεια επισήμανε ότι όλα όσα έχουν συντελεστεί στην Ιερά Μητρόπολή μας τα σαράντα χρόνια της αρχιερατείας του είναι καρπός της μέριμνας και της αγάπης του Θεού, καθώς και της συνεργασίας κληρικών και πολλών ευσεβών χριστιανών, που στάθηκαν με συγκινητική προθυμία στο πλευρό του Μητροπολίτη τους. 

Κλείνοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρονταμά κα Ελένη Φαρλέκα – Καρκά ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο να ποιμαίνει για πολλά ακόμα χρόνια την τοπική Εκκλησία επωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματός της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, κληρικοί της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος Βρονταμιτών.


immspartis.gr











  



Οδός Εμπόρων