Vekrakos
Spartorama | Κινηματογραφική Λέσχη: «Ελάχιστες Ιστορίες (Historias Minimas)», του Carlos Sorin

Κινηματογραφική Λέσχη: «Ελάχιστες Ιστορίες (Historias Minimas)», του Carlos Sorin - video

Spartorama 07/02/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Κινηματογραφική Λέσχη: «Ελάχιστες Ιστορίες (Historias Minimas)», του Carlos Sorin
Τρεις μικρές ιστορίες, τρία πρόσωπα που περιπλανώνται στις ερημιές της Παταγονίας
Οδός Εμπόρων

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΡΟΔΟΝ»
Παρέμβαση για τον κινηματογράφο και την τέχνη               

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» συνεχίζει τις προβολές της περιόδου 2019-2020 και, σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο Θερβάντες, και την Πρεσβεία της Αργεντινής  στην Ελλάδα,

σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας 

"Historias Minimas"

«Ελάχιστες Ιστορίες» 

του Carlos Sorin, την Παρασκευή,  07 Φεβρουαρίου 2020, στις 8:45 μ.μ.    

 

Σκηνοθεσία: Carlos Sorin

Σενάριο: Pablo Solarz

Ηθοποιοί: Javier Lombardo, Antonio Benedicti, Javiera Bravo, Julia Solomonoff, Laura Vagnoni

Αργεντινή: 2002 έγχρωμη

Διάρκεια: 92΄

 

 

Περίληψη
Τρεις μικρές ιστορίες, τρία πρόσωπα που περιπλανώνται στις ερημιές της Παταγονίας. Είναι οι αλληλένδετες ιστορίες απλών ανθρώπων που αγωνίζονται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και οι πορείες τους διασταυρώνονται. 

Κριτική
Ο Carlos Sorin γεννήθηκε στο Μπουένος Αϊρες, το 1944. “Αν μια ιστορία είναι “μικρή” ή “μεγάλη” είναι πρώτα απ’ όλα ζήτημα οπτικής” δηλώνει για την ταινία Historias minimas (2002). Βραβευμένη στα φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν, της Αβάνας και στο 3 Continents. Εισπρακτική επιτυχία στην Αργεντινή, προβλήθηκε στο δύσκολο για μη αγγλόφωνες ταινίες, Sundance (2003). Διανεμήθηκε σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία.  Ασχολήθηκε με την σκηνοθεσία διαφημιστικών. Το παρελθόν του περιλαμβάνει ταινίες όπως το Eversmile New Jersey (1989) και το βραβευμένο με το Αργυρό Λέοντα στην Βενετία A King and His Movie (1986). Μετά από 13 χρόνια απουσίας επιστρέφει στην σκηνοθεσία.

“Ήθελα να κάνω μια ταινία χωρίς μεγάλους χαρακτήρες”, ήταν η πρόθεση του. The Straight Story του David Lynch και το Πού είναι το σπίτι του φίλου μου; του Abbas Kiarostami υπήρξαν πηγές έμπνευσης. Ερασιτέχνες υποδύονται τους κεντρικούς ρόλους. Τρεις μικρές ιστορίες, τρία πρόσωπα που περιπλανιόνται στις ερημιές της Παταγονίας.

“Αισθάνομαι άνετα στην Παταγονία. Προσπαθώ όποτε μπορώ να πηγαίνω εκεί. Σωματικά αισθάνομαι καλά εκεί. Επιπλέον είναι ένα μέρος που ενισχύει την διάθεση μου να κάνω ταινίες -αν και δεν είναι εύκολο να κάνεις εκεί ταινίες, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Όμως αν και βρίσκω το τοπίο γοητευτικό, προσπάθησα να μην το χρησιμοποιήσω ως διακοσμητικό στην ιστορία της ταινίας. Είναι σαν άδειος χώρος πίσω από τους χαρακτήρες. Βρήκα αυτό το τοπίο με χαρακτήρες που είναι μοναχικοί και αποκλεισμένοι, ψάχνοντας για κάτι”. 


Οι  προβολές πραγματοποιούνται  και φέτος στο φιλόξενο χώρο  της Πνευματικής  Εστίας Σπάρτης  (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου).

Σας περιμένουμε!



Οδός Εμπόρων