Vekrakos
Spartorama | Επιτυχημένη κληρικολαϊκή σύναξη στους Μολάους

Επιτυχημένη κληρικολαϊκή σύναξη στους Μολάους

Spartorama 06/02/2020 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Επιτυχημένη κληρικολαϊκή σύναξη στους Μολάους
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη κληρικούς και λαϊκούς, για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν στα Φιλόπτωχα Ταμεία της τοπικής Εκκλησίας
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων, κληρικολαϊκή σύναξη, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, με τη συμμετοχή των μελών των Φιλοπτώχων Ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Μολάων, Βλαχιώτη, Ασωπού, Μονεμβασίας, Ελίκας και Νεαπόλεως. Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού. 

Ύστερα από ένα μικρό κέρασμα στον προαύλιο χώρο του Ναού, ξεκίνησε η κληρικολαϊκή σύναξη. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων, εφημέριος Πακίων και Διευθυντής του Ιδρύματος "η Αγία Παρασκευή" Πρωτ. Παναγιώτης Λεγάκης. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος αρχικά παρουσίασε το νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Πρωτ. Παναγιώτη Λεγάκη και το νέο εφημέριο Μολάων Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη. Στη μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε έναν από τους πυλώνες της χριστιανικής ζωής, που αποτελούν η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη. Ακολούθως συνεχάρη κληρικούς και λαϊκούς, για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν στα Φιλόπτωχα Ταμεία της τοπικής Εκκλησίας με στόχο την ανακούφιση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας έδωσε κατευθύνσεις σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εν λόγω έργο. 

Ακολούθησε η ενδεικτική παρουσίαση απολογιστικών στοιχείων και του φιλανθρωπικού έργου κάποιων Ενοριών. Συγκεκριμένα τον λόγο πήραν κατά σειρά: ο εφημέριος Νεάπολεως και Διευθυντής του Ιδρύματος "ο Άγιος Αθανάσιος"’ Πρωτ. Παναγιώτης Αρώνης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Βλαχιώτη Πρωτ. Βασίλειος Καπερώνης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Μονεμβασίας Πρωτ. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, ο εφημέριος Νιάτων π. Κυριάκος Χρηστάκης, ο εφημέριος Παπαδιανίκων Πρωτ. Γεώργιος Κάμπρας και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων, εφημέριος Κλαδά και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας. 

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ο Ποιμενάρχης μας προέβη σε κάποιες επισημάνσεις. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε εύλογα ερωτήματα κληρικών και λαϊκών, που αφορούσαν στην όσο τον δυνατόν καλύτερη λειτουργία των Φιλοπτώχων Ταμείων. 

immspartis, φώτο: Ευαγγελία Ποδάρα – Αβδούλου















  



Οδός Εμπόρων