Vekrakos
Spartorama | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 25/01/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν εβδομήντα ένα (71) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα εννέα (139) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια ενενήντα οκτώ (998)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 22.1.2020, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ενενήντα οκτώ (998) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια σαράντα τρία (743) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια πενήντα πέντε (255) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια ογδόντα τέσσερα (784) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα εννέα (139) άτομα, από τα οποία εβδομήντα οκτώ (78) ήταν ημεδαποί και εξήντα ένα (61) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα ένα (71) άτομα. 

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία, συνελήφθησαν:

  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα ημεδαπών, που είχαν γίνει την 19/20.1.2020, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ συνελήφθη χθες (22.1.2020) το πρωί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Σε συνέχεια του από 27.9.2019 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας , που αφορούσε την εξιχνίαση κλοπών σε κοιμητήρια στην Αργολίδα συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός (1) 36χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα εννέα (259) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 

  •  μικροποσότητα κάνναβης, στην Αργολίδα,
  •  μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία και
  •  μικροποσότητα και τέσσερα (4) τσιγαριλίκια κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων