Vekrakos
Spartorama | Εγκάρδια επιστολή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας προς τα ελαιουργεία του τόπου μας

Εγκάρδια επιστολή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας προς τα ελαιουργεία του τόπου μας

Spartorama 11/12/2019 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία
Εγκάρδια επιστολή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας προς τα ελαιουργεία του τόπου μας
«Πληροφορούμαι ότι και η ποιότητα του ελαιολάδου θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές και αυτό μαζί με την ποσότητα αποτελεί μια ιδιαίτερη ευλογία του Θεού»
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του δραστηριότητας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος προτίθεται να επισκεφθεί το προσεχές διάστημα ελαιοτριβεία της μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Επειδή, όμως, ενδεχομένως να μην καταστεί αυτό δυνατό για το σύνολο των ελαιοτριβείων, λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ετοίμασε μία επιστολή την οποία θα αποστείλει σε όλους τους ιδιοκτήτες, τους συνεργαζόμενους και τους εργαζόμενους σε αυτά. Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της επιστολής:

Σας  γράφω με πολλή αγάπη αυτή την επιστολή, πρώτα για να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην εργασία σας, που φέτος προβλέπεται πολυήμερη, αφού οι ελιές όλης της περιοχής μας είναι κατάφορτες από πολύτιμο καρπό. 

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι και η ποιότητα του ελαιολάδου θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές και αυτό μαζί με την ποσότητα αποτελεί μια ιδιαίτερη ευλογία του Θεού, για τον τόπο μας και επομένως μια ακόμη αιτία να δοξολογήσουμε το άγιο όνομά Του. 

Επιθυμώ να επισκεφθώ και τον χώρο εργασίας σας, ώστε από κοντά να ευχηθώ σε σας τους ιδιοκτήτες, στους συνεργαζόμενους εταίρους σας και στους εργάτες του εργοστασίου σας καλή δουλειά, πολλή αντοχή και άριστη επιτυχία στην υπεύθυνη και επωφελή για τους παραγωγούς εργασία σας. 

Επειδή οι υποχρεώσεις μου στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια είναι αναρίθμητες και ίσως δεν προλάβω να επισκεφθώ όλα τα ελαιουργεία, χρησιμοποιώ τον επιστολικό τρόπο για να σας δώσω τις εγκάρδιες πατρικές και αρχιερατικές ευχές μου. 

Επίσης σας εύχομαι, εν όψει των Μεγάλων Εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλα τα καλά του Θεού στη ζωή σας και ευτυχία σε όλη την οικογένειά σας. 

Με τιμή και εγκάρδιες ευχές.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Οδός Εμπόρων