Vekrakos
Spartorama | Έγινε η συνάντηση «Ομάδας Πολιτών για την Εγκατάσταση Λαθρομεταναστών στην Σπάρτη» με τον κ. Δήμαρχο

Έγινε η συνάντηση «Ομάδας Πολιτών για την Εγκατάσταση Λαθρομεταναστών στην Σπάρτη» με τον κ. Δήμαρχο - video

Spartorama 06/12/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Προσφυγικό
Έγινε η συνάντηση «Ομάδας Πολιτών για την Εγκατάσταση Λαθρομεταναστών στην Σπάρτη» με τον κ. Δήμαρχο
Γιατί δεν συμμετείχα
Οδός Εμπόρων

Ο επικεφαλής «ομάδας πολιτών για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Σπάρτη» προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση:

«Αντιπροσωπεια της ομάδας πολιτών συμμετείχε σε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης μας κ.Πέτρο Δούκα και τους αντιδημάρχους κυρίους Δημήτριο Καπονικολό, Μιχάλη Βακαλόπουλο, Αθανάσιο Καρλαύτη, Χρήστο Κανακάκο και κυρία Γεωργία Ζαχαράκη, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που επισύρει ο ερχομός και παραμονή λαθρομεταναστών στο ξενοδοχείο sparta in. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα από όλους και πνεύμα συνεργασίας προς αντιμετώπιση από κοινού σε τυχόν προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν. 

Για ότι συζητήθηκε θα βγει κοινό δελτίο τύπου από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην συνάντηση τις επόμενες μέρες όπου θα διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες. 

Αυτό που μπορεί να ανακοινωθεί άμεσα είναι η ομόφωνη απόφαση να δημιουργηθεί μια επιτροπή εκπροσώπων πολιτών και ενός αντιδημάρχου που ορίστηκε ο κ. Καρλαύτης η οποία θα παρακολουθεί στενά το θέμα τον λαθρομεταναστών της πόλης και θα συνεδριάζει τακτικά για οποία τυχόν προβλήματα προκύψουν στο διάστημα που θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να συμβιώσουμε μαζί τους. 

Αυτό που δεσμεύτηκε ο δήμαρχος κατηγορηματικά είναι ότι δεν θα δεχθεί με τίποτα οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ούτε καν πρόκληση που θα φέρει αναστάτωση στους πολίτες της Σπάρτης και των γύρω χωριών του δήμου, όσον αφορά τα ήθη και έθιμα της Ελληνικής κοινωνίας,το θρησκευτικό αίσθημα της Ελληνορθόδοξης πίστης αλλά και της προσβολής της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας των πολιτών του δήμου μας. 

Όλα τα παραπάνω τα ξεκαθάρισε και στους λαθρομετανάστες στην συνάντηση που είχε μαζί τους από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην πόλη μας, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι εδώ είναι Σπάρτη η ιστορικότερη πόλη της Ελλάδος και θα σέβεστε.

Οι ομάδες

Η Σπάρτη σε καλεί!
Δίκτυο Ελληνισμού Ομάδα Λακωνίας
Σπάρτη Ανοχύρωτη Πόλη»


Σημείωση συντάκτη: Γιατί δεν συμμετείχα

  • Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο όταν μνημονεύτηκε το όνομά μου για συμμετοχή στην επιτροπή πολιτών (από τον κ. Μοιράγια, 6:40 του βίντεο), πρότεινα τη συμμετοχή και αντιπροσώπων από βασικούς συλλόγους της πόλης μας όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Νομικός Σύλλογος κ.ο.κ., ώστε να υπάρχει μια πιο ευρεία και τεκμηριωμένη από ειδικούς αντιμετώπιση του θέματος. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο, όπως ακούγεται επίσης στο βίντεο.
  • Περιμέναμε κάποια επίσημη πρωτοβουλία από το γραφείο του Δημάρχου για τον συντονισμό αυτής της συνάντησης. Αντ΄  αυτού, την πρωτοβουλία ανέλαβε συμπολίτης μας, αφού, όπως μπορείτε να ακούσετε, ο κ. Δήμαρχος, αντί να αφήσει τους πολίτες να εκλέξουν οι ίδιοι τους αντιπροσώπους τους όρισε επί τόπου υπεύθυνο ο οποίος και θα συντόνιζε τα της συνάντησης.
  • Επί της ουσίας, θεωρούμε ότι ο κ. Δήμαρχος λίγο ενδιαφέρεται να ακούσει τις απόψεις των πολιτών, τις ξέρει ήδη εξάλλου μετά από δυο πολύωρες συνεδριάσεις. Περισσότερο ενδιαφέρεται να κατευνάσει τους εν θερμώ φωνασκούντες συμπολίτες μας, παρά να υλοποιήσει προτάσεις που πιθανόν να έχουν σκεφτεί νηφάλιες φωνές.
  • Η υπό ίδρυση επιτροπή ανήκει μάλλον στην δεύτερη εκατοντάδα επιτροπών που έχει ιδρύσει, ή έχει εξαγγείλει ότι θα ιδρύσει ο κ. Δήμαρχος. Όπου πρόβλημα και επιτροπή. Εάν δεν υπάρχει πολιτική βούληση, αυτές οι επιτροπές παίζουν τον ρόλο του προστατευτικού μαξιλαριού, με την έννοια ότι αν κάτι δεν πάει καλά μπορεί άνετα να ειπωθεί: «Δεν έφταιγα εγώ, η επιτροπή δεν έκανε καλά την δουλειά της».

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων