Vekrakos
Spartorama | Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Ευρώτα: «Διαφωνία με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές»

Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Ευρώτα: «Διαφωνία με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές»

Spartorama 04/10/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Ευρώτα: «Διαφωνία με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές»
Δείτε την Εισήγηση της Δημοτικής Συμβούλου, Παναγιώτας Παπαγιαννοπούλου, που κατέληξε σε ομόφωνο Ψήφισμα
Οδός Εμπόρων

Αριθμός Απόφασης: 232/2019 ομόφωνη – ΑΔΑ: ΨΡΡΣΩΡΛ-ΑΚΨ

Θέμα: «Διαφωνία με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές»

Εισήγηση  - λήψη απόφασης: Παναγιώτας Παπαγιαννοπούλου – δημοτικής συμβούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζα της Σκάλας, άλλο ένα πιστωτικό Ίδρυμα κλείνει, πρόκειται για την Τράπεζα Πειραιώς στις Κροκεές.

Από το 2011 με το ξεκίνημα της κρίσης έως σήμερα ο Δήμος Ευρώτα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα ,με το κλείσιμο οργανισμών κοινής ωφέλειας, σχολικών μονάδων Αστυνομικών Τμημάτων, ΔΟΥ, Πιστωτικών Ιδρυμάτων και άλλων Οργανισμών.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα όλα αυτά τα χρόνια με ενιαία και κοινή στάση  και μαζί με τους συμπολίτες μας αγωνιστήκαμε να ακυρώσουμε αυτή την πολιτική των αποκαλούμενων συγχωνεύσεων στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της περιστολής των δαπανών.

Με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις  αποδείξαμε σ’ όλη την ιεραρχία των εκάστοτε κυβερνώντων  ότι ο στόχος της υποτιθέμενης περιστολής δαπανών θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και αυτό αποδεικνύεται στους  Κυβερνητικούς Προϋπολογισμούς –Απολογισμούς  κάθε χρόνο.

Αυτή η πολιτική που συνεχίζεται με ένταση  το μόνο που έχει καταφέρει είναι η ταλαιπωρία των μαθητών, των πολιτών κυρίως της τρίτης ηλικίας και των ΑμΕΑ.

Ο δήμος μας είναι ο μόνος δήμος της Λακωνίας και ίσως  από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που έχει υποστεί τις ανεπανόρθωτες συνέπειες της αδικαιολόγητης πολιτικής των συγχωνεύσεων.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε το οριστικό κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές, που ενθυμίστε με τον αγώνα μας ,ως δημοτικό συμβούλιο και των Κροκεατών κρατήθηκε και εξυπηρετεί  την Δ.Ε Κροκεών έστω και μια ημέρα με υπαλλήλους.

Εντελώς ξαφνικά η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο στις  Κροκεές και το σημαντικότερο –αν αληθεύει η πληροφορία- είναι η απόσυρση και του ΑΤΜ.

Καταλαβαίνει κανείς  μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει ανεπανόρθωτα  την τοπική οικονομία

στην εξυπηρέτηση  των πολιτών των Συνεταιρισμών, των Σχολείων, των παραγωγικών μονάδων.

Σημειώνω ότι  οι Κροκεές ως δημοσιοϋπαλληλικό κέντρο  των προηγούμενων δεκαετιών  με το κλείσιμο των υπηρεσιών περιέρχεται στον απόλυτο μαρασμό. Η δημοτική ενότητα Κροκεών (Κροκεές, Δαφνί, Βασιλάκιο, Λάγιο) είναι από τα παραγωγικότερα κέντρα του Δήμου Ευρώτα και της Λακωνίας γενικότερα και αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης.

Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει έμπρακτα την διαφωνία του για το κλείσιμο, πολύ δε περισσότερο, αν ισχύει και η απόσυρση του ΑΤΜ.

  • Άμεση επιστολή διαμαρτυρίας  στην κεντρική διοίκηση  και παράσταση μαζί με το τοπικό συμβούλιο των Κροκεών ,τον συνεταιρισμό και τους άλλους φορείς  του χωριού στην Τράπεζα Πειραιώς σε Σπάρτη και Αθήνα αν κριθεί.
  • Συνάντηση στις Κροκεές και συζήτηση για την λήψη μέτρων πίεσης που θα επιλέξουν οι πολίτες.
  • Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Γεωργίας  και στην ΠΑΣΕΓΕΣ ως μετόχου της Τράπεζας εκ μέρους των αγροτών.
  • Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σταλεί στους Βουλευτές Λακωνίας για την από κοινού  αντιμετώπιση του προβλήματος με δικές τους ενέργειες να αποτραπεί το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές.

Μαζί με την διαφωνία μας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς, ως δημοτικό συμβούλιο θα αποδεχθούμε κάθε προσφερόμενο  και νόμιμο τρόπο που θα επιλέξουν οι Κροκεάτες,


Οδός Εμπόρων