Vekrakos
Spartorama | Δαβάκης: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα η δέσμευσή της Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας»

Δαβάκης: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα η δέσμευσή της Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας»

Spartorama 27/07/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Δαβάκης: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα η δέσμευσή της Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας»
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου για το νέο Νοσοκομείο, θα δείξει ότι η Σπάρτη αποτελεί τη βέλτιστη έδρα για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Οδός Εμπόρων

Διαβάζω στο διαδίκτυο πως κάποιοι θεωρούν ότι «αναμοχλεύουμε» το θέμα της Νοσηλευτικής, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψη μας την ταλαιπωρία των μαθητών που μόλις συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία και επιθυμούν να σπουδάσουν στην Τρίπολη. 

Αν κάποιοι ταλαιπωρούνται από τις προβλέψεις του Ν. 4610/2019 του κ. Γαβρόγλου, του νόμου – τερατουργήματος όπως τον χαρακτήρισε στις 18/4/2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί είναι πρωτίστως οι φοιτητές του δεύτερου, τρίτου και τέταρτου έτους (και οι επί πτυχίω) Τμημάτων, όπως η Νοσηλευτική Σπάρτης, που αυθαίρετα (χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ουσιαστική μελέτη οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης) ο κ. Γαβρόγλου μετέφερε από την έδρα τους. Φοιτητές που, πριν ελάχιστα χρόνια, συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους θεωρώντας ότι θα φοιτήσουν στη Σπάρτη, στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν σε αυτήν, εντάχθηκαν στην κοινωνία της και οι οποίοι σήμερα καλούνται να μετακομίσουν άρον άρον σε μία άλλη πόλη. 

Σέβομαι απόλυτα τη νομική διάσταση του επιχειρήματος όσον αφορά τα μηχανογραφικά δελτία, που μας παρέθεσε η κ. υπουργός Παιδείας στην προχθεσινή μας συνάντηση. Σέβομαι επίσης και με χαροποιεί ιδιαίτερα η δέσμευσή της να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι στο πλαίσιο αυτής της γενικότερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Χώρα, μία πιο προσεκτική και αντικειμενική μελέτη και ανάλυση όλων των σχετικών παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων των νέων δεδομένων που δημιουργεί η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου για το νέο Νοσοκομείο, θα δείξει ότι η Σπάρτη αποτελεί τη βέλτιστη έδρα για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τόσο με βάση το κριτήριο του κόστους, όσο και με βάση το σημαντικότερο κριτήριο, που είναι η εξασφάλιση της ακαδημαϊκής βιωσιμότητάς του. 

Πιστεύω, επίσης, ότι η γενικότερη αυτή προσπάθεια αντικειμενικής επαναχάραξης του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας θα λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι η Λακωνία, με την πλούσια ιστορία της, το φυσικό της κάλλος και το μεγάλο πολιτιστικό της απόθεμα αποτελεί ιδεατό τόπο για τη σύσταση και άλλων, ισχυρών, εξωστρεφών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, για την παροχή διεθνώς ανταγωνιστικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Έλληνες και ξένους φοιτητές. 

Διερωτώμαι: Ο νόμος Γαβρόγλου είναι τελικά τερατούργημα ή ευεργέτημα για κάποιους; Για εμάς πάντως τους Λάκωνες παραμένει τερατούργημα!


Οδός Εμπόρων