Vekrakos
Spartorama | «Λυρικά Χριστούγεννα» με καλλιτέχνες της Λυρικής, στη Σπάρτη

«Λυρικά Χριστούγεννα» με καλλιτέχνες της Λυρικής, στη Σπάρτη

Spartorama 20/12/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Μουσική
«Λυρικά Χριστούγεννα» με καλλιτέχνες της Λυρικής, στη Σπάρτη
Τζανετέα «Η/η παρουσίαση τέτοιου είδους καλλιτεχνικών γεγονότων, από υψηλής εμβέλειας μουσικούς και ερμηνευτές, είναι τιμή για την πόλη της Σπάρτης»
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας διοργάνωσε με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η ΤΑΫΓΕΤΗ», μουσική βραδιά λυρικού τραγουδιού, με τίτλο «Λυρικά Χριστούγεννα». 

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση συνεπαρμένο από τις μουσικές μελωδίες του  αναγνωρισμένου Σπαρτιάτη, πιανίστα – μαέστρου, Πάνου Λουμάκη και των ερμηνευτών που τον συνόδευαν. Οι  καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο) και Νικόλας Καραγκιαούρης (βαρύτονος),  ερμήνευσαν γνωστά αποσπάσματα του κλασσικού ρεπερτορίου, άριες και ντουέτα από όπερες των Mozart,Verdi, Bellini, Bizet κ.α., καθηλώνοντας το κοινό με τις φωνητικές ικανότητές τους, τη θεατρικότητα των κινήσεών τους και την έκφραση του συναισθηματικού κόσμου τους. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης  κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, αιδεσιμολογιότατος πατέρας Λάζαρος Σκάγκος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η ΤΑΫΓΕΤΗ», κ. Μαρία Γάββαρη και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Γεωργία Γαλανοπούλου. 

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες τονίζοντας ότι η παρουσίαση τέτοιου είδους καλλιτεχνικών γεγονότων, από υψηλής εμβέλειας μουσικούς και ερμηνευτές, είναι τιμή για την πόλη της Σπάρτης.





  



Οδός Εμπόρων