Vekrakos
Spartorama | Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στα «Υακίνθεια 2018», στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στα «Υακίνθεια 2018», στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι

Spartorama 12/08/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Μουσική
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στα «Υακίνθεια 2018», στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι
Μια συναυλία που αφιερώνεται στην Ωραία Ελένη - Παρουσιάζει η Μαρία Αλιφέρη
Οδός Εμπόρων

Στους βόρειους Δήμους της Σπάρτης και στο όμορφο Γεωργίτσι, ο Πολιτιστικός πολυχώρος «Σπαντίδου Αμφιθέατρο» κορυφώνει τη διοργάνωση των φετινών «Υακινθείων» με μια συναυλία αφιερωμένη στην ιδιαίτερη μορφή της Ωραίας Ελένης.

Στην καρδιά της Ομηρικής Λακεδαίμονας και στον τόπο όπου σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περιηγητή Παυσανία, αλλά και τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, γεννήθηκε και ετάφη με βασιλικές τιμές η ομορφότερη γυναίκα της Ελληνικής μυθολογίας, η Ωραία Ελένη, τα Υακίνθεια προσκαλούν τον εμπνευστή των Υακινθείων της Κρήτης, τον αγαπητό τροβαδούρο Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Στην σπονδυλωτή εκδήλωση θα ακουστεί σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση το τραγούδι που συνέθεσε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ειδικά για την Ωραία Ελένη.

Οι μουσικοί που λαμβάνουν μέρος είναι οι εξής:

  • Λουδοβίκος των Ανωγείων (τραγούδι – μαντολίνο)
  • Ειρήνη Μπαρδάνη (τραγούδι)
  • Μανόλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα)
  • Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα)
  • Κώστας Λώλος (βιολί)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει ομιλία του Συγγραφέα – σκηνοθέτη Μπάμπη Πλαϊτάκη με τίτλο «Ο Αλκιβιάδης στη Σπάρτη», ενώ στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση Ζωγραφικής του Λευτέρη Ρούμπου.

Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η γνωστή Σπαρτιάτισσα ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη.


Σάββατο 18 Αυγούστου | Ώρα: 19:00 | Είσοδος ελεύθερη


Σημείωση - Οδηγίες Πρόσβασης:

Το «ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γεωργίτσι, με κατεύθυνση τον χωματόδρομο προς Πελλάνα, αφού πρώτα προσπεράσετε το γήπεδο του Γεωργιτσίου. Ο υπάρχων δρόμος μέχρι το αμφιθέατρο βρίσκεται υπό κατασκευή, γι’ αυτό συνιστούμε στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί έως ούτε ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή του.

Η καλύτερα πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από την νέα Εθνική Οδό Σπάρτης – Λεύκτρων και στον κόμβο της Πελλάνας θα στρίψετε προς το χωριό Πελλάνα. Στην συνέχεια θα συνεχίσετε την πορεία σας προς τα χωριά Πελλάνα, Περιβόλια, Αλευρού και αφού προσπεράσετε και το μνημείο με το αεροπλάνο (μετά το Γεωργίτσι), στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά προς το γήπεδο, όπου θα υπάρχουν πινακίδες και σημάνσεις.







  



Οδός Εμπόρων