Vekrakos
Spartorama | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι» - video

Spartorama 23/11/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι»
Στο βιβλιοπωλείο «Δωρικόν»
Οδός Εμπόρων

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Δωρικόν», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Πλήθος βιβλιόφιλων παρέστη και υποδέχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον το δεύτερο -μετά το πολύ πετυχημένο πρώτο της πόνημα «Τα κύματα του Βοσπόρου»- βιβλίο της Πολίτισσας συγγραφέως και παρακολούθησε με προσοχή την παρουσίαση.

Για το βιβλίο μίλησαν η καταξιωμένη συγγραφέας Ρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου (ζει στην πόλη μας εδώ και τριάντα χρόνια) ενώ αποσπάσματα διάβασε η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Κοντογιώργου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαίρη Μαγουλά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στο Δηµόσιο για τριάντα χρόνια. Ζει στο Πόρτο Ράφτη. 

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα της Μαίρης Μαγουλά Κύματα του Βοσπόρου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄50, με φόντο τα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, εκτυλίσσεται αυτό το χειμαρρώδες μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της αρχοντικής αυτής γειτονιάς, όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Υπό τους ήχους της λατέρνας που σκορπά τις μελαγχολικές μελωδίες της, νοσταλγοί κι ονειροπόλοι, τελευταίοι προσκυνητές μιας παλιάς πόλης που δεν υπάρχει πια και μιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί, οι ήρωες συναντιούνται, ακουμπούν ο ένας στον άλλον και με οδηγό το όνειρο κάνουν το πιο μακρύ ταξίδι τους στην αγάπη.

«Δεν σε χόρτασα, αγάπη μου, δεν σε χόρτασα. Με ρώτησες μια μέρα ποιο ήταν το πιο μακρύ ταξίδι που είχα κάνει. Τότε, αν και δεν σου το είπα καθαρά, σκέφτηκα ότι το πιο μακρύ ταξίδι θα ήταν εκείνο, το τελευταίο, που κάνει κάθε θνητός ακολουθώντας τη μοίρα του. Όμως τώρα είμαι σίγουρος πως άλλη είναι η απάντηση. Το πιο μακρύ και όμορφο ταξίδι μου ήσουν εσύ. Ήταν αυτή η διαδρομή που έκανα μέχρι να σε συναντήσω, μέχρι να βυθιστώ στα μάτια σου κι από εκεί να φτάσω στην καρδιά σου και να γνωρίσω την αγάπη».

Δείτε το βίντεο με όλη την παρουσίαση του βιβλίου





   



Οδός Εμπόρων