Vekrakos
Spartorama | «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Ημέρα Αφιερωμένη στην Ειρήνη» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης»

«Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Ημέρα Αφιερωμένη στην Ειρήνη» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης»

Spartorama 22/03/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
«Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Ημέρα Αφιερωμένη στην Ειρήνη» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης»
Η ποιήτρια Αναστασία Κόκκινου απήγγειλε ποιήματά της με θέμα την Ειρήνη και η κ. Ελένη Καραγιαννοπούλου, απήγγειλε ποιήματα για την Ειρήνη του ποιητή Γεώργιου Γάββαρη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης υποδέχτηκε με μια ιδιαίτερη εκδήλωση την παγκόσμια γιορτή της ποίησης, η οποία, τη φετινή χρονιά, είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη, δίνοντας έμφαση στην Ειρήνη και την ανάγκη για συνύπαρξη και κατανόηση μεταξύ των λαών. Η εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Αφιερωμένη στην Ειρήνη» φιλοξενήθηκε στο κεντρικό αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα από 19:30 έως 21:00.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, παρουσίαση βίντεο και μουσικής, που αναφέρονταν σε διάφορες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, από τους Τρωάδες του Ευριπίδη μέχρι τον πόλεμο της Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν θεματικές, όπως η Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Α’ & Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, το Ολοκαύτωμα, η Κύπρος, η Γιουγκοσλαβία, καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας Παναγιώτης Κουντάνης, Στράτης Αϊβαλής, Μάντυ Κουρμπέλη και η μικρή Ελένη Δαράκη απήγγειλαν σχετικά κείμενα, ενώ η ποιήτρια Αναστασία Κόκκινου απήγγειλε ποιήματά της με θέμα την Ειρήνη και η κ. Ελένη Καραγιαννοπούλου, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, απήγγειλε ποιήματα για την Ειρήνη του ποιητή Γεώργιου Γάββαρη.

Στο τέλος της βραδιάς, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικές εκφράσεις από τους Σπύρο Καππάκο (ακκορντεόν), Γιώργο Ζήτσα (μπουζούκι) και Ηλία Καππάκο (κιθάρα - τραγούδι).


























  



Οδός Εμπόρων