Vekrakos
Spartorama | Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία

Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία - video

Spartorama 11/10/2023 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία
Σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της διαχρονικής «Φόνισσας» του Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη και τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Με φόντο μία τοποθεσία του προηγούμενου αιώνα, η κλασική ιστορία της Χαδούλας μεταφέρεται στο παρόν, επιχειρώντας να φέρει στο φως αλλά και να γιατρέψει το διαγενεαλογικό τραύμα που διέπει την ελληνική κοινωνία. 

Η Έλενα Τοπαλίδου, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Δημήτρης Ήμελλος απαρτίζουν το cast της ταινίας. 

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει σε Αθήνα, Λακωνική Μάνη, Κρήτη και Σκιάθο, τόπο καταγωγής του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα. 

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η «Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από την Tanweer Productions σε συμπαραγωγή της View Master Films και της COSMOTE TV. 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου.



  



Οδός Εμπόρων