Vekrakos
Spartorama | Σπάρτη: Η απόλυτη οδηγική ανευθυνότητα, από κοινωνικά απαίδευτο οδηγό

Σπάρτη: Η απόλυτη οδηγική ανευθυνότητα, από κοινωνικά απαίδευτο οδηγό - video

Ν.Μ. 06/06/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Σπάρτη: Η απόλυτη οδηγική ανευθυνότητα, από κοινωνικά απαίδευτο οδηγό
Περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο και νέο κυκλοφοριακό αδιέξοδο
Οδός Εμπόρων

Τετάρτη 10:05 π.μ., διασταύρωση των οδών Λεωνίδου και Μενελάου. Ογκώδες αγροτικό (Nissan Navara), ανάβει τα αλάρμ, παρκάρει επί της Λεωνίδου μεταξύ μπάρας των ΑΜΕΑ και στροφής προς τη Μενελάου, και ο οδηγός κυριολεκτικά εξαφανίζεται.

Με την εμφάνιση λεωφορείων στην Λεωνίδου δημιουργείται προφανώς το αδιαχώρητο. Η ουρά φτάνει μέχρι τη γωνία της Λυκούργου και επεκτείνεται πολύ μετά την Όθωνος -Αμαλίας.

Μόνο η πλοηγική ικανότητα των οδηγών των λεωφορείων που έκαναν του κόσμου τους ελιγμούς και κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, εκτόνωσε κάπως την κατάσταση.

Καλείται η αστυνομία που καταφθάνει (ομάδα ΔΙΑΣ) μαζί με κάποιον ανώτερο στις 11:55. Δίνει κλίση ύψους 40 Ευρώ και αφαιρεί τις πινακίδες του οχήματος για δέκα μέρες (αυτά προβλέπει  ο νόμος για την συγκεκριμένη παράβαση).

Ώρα 12:05 η αστυνομία αποχωρεί.

Ώρα 12:50. Το αγροτικό παραμένει παρκαρισμένο με τα αλάρμ ανοικτά. Οι περίοικοι περιμένουν να πάει η ώρα τρεις για να ξαναφωνάξουν την αστυνομία για να επαναβεβαιώσει την ίδια παράβαση όπως ο νόμος προβλέπει (να περάσουν τρεις ώρες μετά την πρώτη βεβαίωση).

Αναλγησία, παραλογισμός; 

Περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο... 

Θα σας κρατάμε ενήμερους…


Ώρα 1:20 μ.μ. Εμφανίστηκε και άλλο λεωφορείο. Το απόλυτο κομφούζιο. Μόνο η ψύχραιμη παρέμβαση ενός περιοίκου που φαίνεται ότι ήξερε από λεωφορεία και καθοδήγησε τον οδηγό στις απαραίτητες μανούβρες, εκτόνωσε πάλι την κατάσταση. 

Προσωπικά, με πείραξε πολύ η ατάκα του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου (η οποία ακούγεται και στο βίντεο) «μετά, μην θέλουμε τουρισμό όμως!». 

Ουδέν σχόλιον…


Ώρα 1:45 μ.μ. Εμφανίστηκε ο οδηγός και έφυγε ήσυχα – ήσυχα, χωρίς κανείς από τους περίοικους να προλάβει να του πει κουβέντα. 

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν μπορώ πια να πω κουβέντα… Ο άνθρωπος έμεινε παράνομα παρκαρισμένος για 3 ώρες και 40 λεπτά, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και σπάζοντας τα νεύρα οδηγών και περίοικων!

Έχω μείνει άφωνος…

Ν.Μ.








  



Οδός Εμπόρων