Vekrakos
Spartorama | Κοινωνική Συμμαχία: Πρεμιέρα με πανεθνική ημέρα δράσης στις 30 Μαΐου 2018

Κοινωνική Συμμαχία: Πρεμιέρα με πανεθνική ημέρα δράσης στις 30 Μαΐου 2018

Spartorama 28/05/2018 Εκτύπωση Ελλάδα
Κοινωνική Συμμαχία: Πρεμιέρα με πανεθνική ημέρα δράσης στις 30 Μαΐου 2018
Η Κοινωνική Συμμαχία οριοθέτησε σε δέκα σημεία, τις κύριες διεκδικήσεις της
Οδός Εμπόρων

Τη δημιουργία της Κοινωνικής Συμμαχίας, με πρεμιέρα την πανεθνική ημέρα δράσης στις 30 Μαϊου, προανήγγειλαν κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας. 

Σε αυτή θα συμμετέχουν οι ΓΣΕΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι), η ΑΔΕΔΥ (δημόσιοι υπάλληλοι), η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), η ΕΣΕΕ (έμποροι), η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος. 

Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η «παλινόρθωση» της ελληνικής οικονομίας, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας. Επισημάνθηκε δε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκπονηθεί «ένα ρεαλιστικό και δίκαιο εθνικό σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης».

Η Κοινωνική Συμμαχία οριοθέτησε σε δέκα σημεία, τις κύριες διεκδικήσεις της, οι οποίες είναι οι ακόλουθες: 

  1. Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.
  2. Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.
  3. Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας.
  4. Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
  5. Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.
  6. Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.
  7. Αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.
  8. Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  9. Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  10. Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.


Οδός Εμπόρων