Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/9801/

Spartorama - Print | «Περί της επίθεσης εναντίον του Μπουτάρη», από τον Θεοφάνη Λάζαρη

«Περί της επίθεσης εναντίον του Μπουτάρη», από τον Θεοφάνη Λάζαρη

«Περί της επίθεσης εναντίον του Μπουτάρη», από τον Θεοφάνη Λάζαρη
«Να θυμάστε ότι όσοι ξεχνούν ή παραχαράσουν την ιστορία της πατρίδας τους νομοτελειακά θα την ξαναζήσουν με ακόμη χειρότερες συνέπειες»
Οδός Εμπόρων

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να βλέπουμε εξαγριωμένους πολίτες να θέλουν να χτυπήσουν ένα δήμαρχο. Καλό είναι όμως να εξετάσουμε τα αίτια που οδήγησαν στο γεγονός αυτό.

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο «κύριος» Μπουτάρης:

  1. Το 2012 είχε δηλώσει την αντίθεση του στην πραγματοποίηση αναπαράστασης για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης λόγω συμπλήρωσης 100 χρόνων από το γεγονός αυτό.
  2. Όταν κάποια στιγμή στο παρελθόν ήλθε η εικόνα του Άξιον Εστί από το Άγιο Όρος στη Θεσσαλονίκη δεν ήθελε να κατεβεί στο λιμάνι για την υποδοχή της. Έχει φυσικά το δικαίωμα να μην είναι χριστιανός ορθόδοξος. Θεσμικά όμως προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου με τέτοιες αρνήσεις, όταν μάλιστα δίνει το παρόν (ως δήμαρχος) για θρησκευτικές εκδηλώσεις για παράδειγμα της κινεζικής παροικίας της Θεσσαλονίκης.
  3. Στις τελευταίες εκλογές προσήλθε για να ψηφίσει με το εβραϊκό σήμα στο σακάκι του. Δικαίωμα του να αγαπά τους Εβραίους της πόλης του. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Ολοκαύτωμα ή γενοκτονία αν θέλετε δεν έχουν υποστεί μόνο οι Εβραίοι. Η γενοκτονία των Ποντίων όμως δεν τον απασχολεί. Παρακάτω θα αποδείξω το γιατί.
  4. Τα προηγούμενα Χριστούγεννα προσκάλεσε στο σπίτι του αξιωματούχους των Σκοπίων κάνοντας εξωτερική πολιτική, πράξη που συνιστά υπέρβαση του θεσμικού του ρόλου (είναι γνωστές οι ανθελληνικές θέσεις του για το θέμα των Σκοπίων).
  5. Πολλές φορές έχει εξυμνήσει τον Κεμάλ προσβάλλοντας την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων (διαβάστε τι είπε πρόσφατα στον τουρκικό τύπο). Οι δηλώσεις αυτές όμως μένουν στο απυρόβλητο για όσους  «πολιτισμένους» Έλληνες από την επίθεση εναντίον του. Οι 353.000 Έλληνες Πόντιοι θύματα της γενοκτονίας ή είναι ασήμαντο πλήθος ανθρώπων ή μπορεί κατά τη γνώμη τους να μην είναι Έλληνες στην καταγωγή ή δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω. Ο προπηλακισμός του «κυρίου» Μπουτάρη τους πείραξε. Ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων δεν τους αγγίζει. Στο σημείο αυτό να αναφέρω την οργάνωση από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης της παρέλασης στην πόλη του των σεξουαλικά διεστραμένων (σεξουαλική απελευθέρωση είπατε;) ανήμερα της 19ης Μαίου. Έτσι σέβεται την μνήμη των νεκρών... Κατά τα άλλα πήγε στην εκδήλωση των Ποντίων και ήθελε σεβασμό, «αγάπες και λουλούδια». Όσο αφορά τα κόμματα έσπευσαν στην πλειοψηφία τους να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του. Είναι τα ίδια κόμματα (αν το ξεχνούν ορισμένοι) που μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Μάλλον το έκαναν γιατί βλέπουν ότι με αυτά που κάνουν μετά τον Μπουτάρη έρχεται και η σειρά τους...

Ας περάσουμε όμως και στις δικές μας ευθύνες. Αν δεν μας ενοχλεί ο θάνατος αθώων ανθρώπων από τις ορδές του Κεμάλ, αν δεν μας πειράζει η προσβολή της μνήμη τους κατ΄ εξακολούθηση από τον Μπουτάρη (εξήγησα παραπάνω), κι αν αντιθέτως μας πειράζει η επίθεση εναντίον του μετά από όλα όσα έχει πει κι έχει κάνει, τότε ας αναρωτηθούμε αν αξίζει να ονομάζουμε τους εαυτούς μας Έλληνες μα κυρίως αν αξίζει να φέρουμε τον τίτλο του πραγματικά πολιτισμένου ανθρώπου.

Υ.Γ. α. Να θυμάστε ότι όσοι ξεχνούν ή παραχαράσουν την ιστορία της πατρίδας τους νομοτελειακά θα την ξαναζήσουν με ακόμη χειρότερες συνέπειες.

β. Μακάρι να έλθει η στιγμή που όλοι εμείς θα πίνουμε νερό στο όνομα των πολιτικών μας εξαιτίας των πατριωτικών άρα και εθνικά ωφέλιμων επιλογών τους. 

γ. Όπως έμαθα εκ των υστέρων η οργάνωση της προχθεσινής παρέλασης των σεξουαλικά διεστραμένων δεν οργανώθηκε από τον Μπουτάρη αλλά τελούσε υπό την ανοχή του. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας, χωρίς να σημαίνει ότι εγκρίνω τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Λάζαρης Θεοφάνης