Vekrakos
Spartorama | Ο Γιάννης Ξανθούλης επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Ο Γιάννης Ξανθούλης επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Spartorama 08/05/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Ο Γιάννης Ξανθούλης επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
«Μία ώρα κράτησε η συζήτηση. Θα μπορούσε κι άλλη τόση. Χέρια συνεχώς σηκωμένα για να πάρουν σειρά να ρωτήσουν και να ζητήσουν απαντήσεις»
Οδός Εμπόρων

Οι μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κάλεσαν τον γνωστό συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη να συζητήσουν μαζί του για το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

Συνδετικοί κρίκοι ο διευθυντής κος Αντώνης Κοκκονός και η δασκάλα κα Πηνελόπη Χριστάκου. Ένα σχολείο που από τον αυλόγυρο καταλαβαίνεις ότι δάσκαλοι και μαθητές δουλεύουν πολύ. Όταν επισκεφθείς τις τάξεις διδασκαλίας το καταλαβαίνεις ακόμα καλύτερα!

Μία ώρα κράτησε η συζήτηση. Θα μπορούσε κι άλλη τόση. Χέρια συνεχώς σηκωμένα για να πάρουν σειρά να ρωτήσουν και να ζητήσουν απαντήσεις. Ούτε μια στιγμή δεν χαλάρωσε η επικοινωνία και από τις δυο πλευρές.

Παιδάκια με αγωνίες και ανησυχίες στρίμωξαν πολλές φορές το συνομιλητή τους. Οι απαντήσεις δόθηκαν με το γνωστό του χιούμορ αλλά και με τη σοφία των χρόνων του και των εμπειριών του. Η αναπάντεχη αυτή συνάντηση τέλειωσε με χειροκροτήματα χαράς κι ευφορίας και από τις δυο πλευρές.

Όλοι -παιδιά, δάσκαλοι κι ο συγγραφέας- ευχήθηκαν να επαναληφθεί!

Από ανάρτηση της κας Γιώτας Ξανθούλη στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων