Vekrakos
Spartorama | Μάρκος Στεφανίδης: «Δεν με πτοεί τίποτα»

Μάρκος Στεφανίδης: «Δεν με πτοεί τίποτα»

Πηγή 31/03/2018 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
Μάρκος Στεφανίδης: «Δεν με πτοεί τίποτα»
Ο τεχνικός της Σπάρτης, Μάρκος Στεφανίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες για την ομάδα του
Οδός Εμπόρων

Το επίσημο ντεμπούτο του Μάρκου Στεφανίδη στην τεχνική ηγεσία της Σπάρτης συνοδεύτηκε από εντός έδρας ήττα. Ωστόσο ο τεχνικός της Λακωνικής ομάδας δεν χάνει την αισιοδοξία του και τόνισε πως σύντομα θα έρθουν και τα πετυχημένα αποτελέσματα.

 Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου: 

«Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη του. Όταν χάνεις δεν έχεις να πεις πάρα πολλά πράγματα. Δέχεσαι την ήττα και όπως είπα και στους παίκτες του, στην καθομιλουμένη, θα πρέπει να την ακούσουμε για δύο τρεις μέρες. Και να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα, στον τρόπο που δίνονται οι μάχες και η ομάδα να προετοιμαστεί για το δύσκολο παιχνίδι που δίνουμε μέσα στις Σέρρες. 

Παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε τρία γκολ στην έδρα μας θα δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Όσο και αν φαίνεται παράξενο. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε πάθος αλλά και κάποια πράγματα γνωρίζοντας τον αντίπαλο πως παίζει. Πήγαμε να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία του. 

Δυστυχώς δεχτήκαμε δύο γκολ κόντρα στην ροή του ματς. Αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και είχαμε 3-4 τελικές και ένα δοκάρι. Κανάμε φάσεις και τις πετάξαμε φτηνά. Και κάπου εκεί ίσως νομίζαμε ότι τον έχουμε τον αντίπαλο και την πατήσαμε. 

Θα δούμε τι λάθη κάναμε να τα φτιάξουμε. Δεν είμαι άνθρωπος που ρίχνει ευθύνες. Από κει και πέρα μουδιάσαμε και ο αντίπαλος έπαιξε πιο άνετα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε πιο πολύ στον σχηματισμό. Καταφέραμε να κάνουμε το 1-2. Αν και κερδίσαμε αρκετές στατικές φάσεις δεν πήραμε πολλά πράγματα από αυτές. Πέραν του γκολ. Υπάρχει ένας προβληματισμός εκεί. 

Όταν γίνεται το 1-3, σου κόβονται τα πόδια. Και πάλι κόντρα στην ροή. Αλλά παίζει και ο αντίπαλος και η ποιότητά του. 

Συνεχίζουμε. Προσωπικά δεν με πτοεί τίποτα. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πιστεύω ότι από δω και πέρα θα αλλάξουν τα πράγματα». 

Για το που οφείλεται η... κοιλιά που κάνει η Σπάρτη και αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη: 

«Σίγουρα ο ποδοσφαιριστής όταν υπάρχουν αλλαγές ταλαιπωρείται ποδοσφαιρικά. Ώσπου να μπει στον ρυθμό του ενός, έρχεται ο άλλος. Πρώτος λόγος της αστάθειας είναι αυτός. 

Τις δύο εβδομάδες προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τον δημιουργικό κομμάτι. Είχαμε και δύο τρεις παίκτες από τραυματισμό όπως ο Ράντι. Ο οποίος ουσιαστικά μόνο την τελευταία εβδομάδα ήταν κοντά με την ομάδα. 

Η κοιλιά είναι φυσιολογική αλλά θεωρώ ότι είναι αναστρέψιμη. Πάντως οφείλεται κυρίως στις αλλαγές». 

Για το αν η ομάδα μπλέκει πλέον σε περιπέτειες και σε ποια λάθη πρέπει να δουλέψει: 

«Και σε κάθε παιχνίδι τη νίκη να παίρναμε η ομάδα θα ήταν κοντά στην ζώνη. Σκοπός κάθε Κυριακής είναι να κερδίζεις. Όταν δεν παίρνεις βαθμούς είναι μεγαλύτερο τα πρόβλημα. Αυξάνεται το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτό ελπίζω να βγει. 

Αναφορικά με τα λάθη. Επαναπαυτήκαμε όταν θεωρήσαμε οτι είχαμε το ματς. Ήταν καθαρά σε θέμα αμυντικής λειτουργίας. Η ομάδα έπαιζε λίγο διαφορετικά, όχι ότι ήρθα να αλλάξω τα πράγματα και να γίνει Μπαρτσελόνα. Αλλά πρέπει νε δουλέψουμε περισσότερο στον δημιουργικό τομέα. 

Σε θέματα που είχαμε την κατοχή μας την μπάλα λειτουργήσαμε επιπόλαια. Θα μπορούσαμε να πάρουμε παραπάνω πράγματα». 

Απόδοση: footballleaguenews.gr


Οδός Εμπόρων