Vekrakos
Spartorama | «Νηστεύουμε για να θυμόμαστε», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Νηστεύουμε για να θυμόμαστε», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 30/03/2018 Εκτύπωση Άρθρα
«Νηστεύουμε για να θυμόμαστε», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Για ετούτο τηρούμε τις νηστείες. Όχι για να τιμωρήσουμε τίποτα και κανένα. Όχι γιατί υπάρχουν βρώμικα και καθαρά ούτε για αποπληρωμή κριμάτων και εξιλέωση»
Οδός Εμπόρων

Όλα είναι μνήμη. Η καρδιά είναι μνήμη. Ενός χαμένου παράδεισου, μιας χαμένης νιότης, μιας μελλούμενης χαράς. Όλα είναι μνήμη. Με τη μνήμη γεννιέται και θρέφεται ο έρωτας. Με τη μνήμη απαθανατίζεται ο έρωτας και μεγαλώνει η ζωή και συνεχίζει κι έχει ενότητα και λειτουργία.

Για ετούτο τηρούμε τις νηστείες. Όχι για να τιμωρήσουμε τίποτα και κανένα. Όχι γιατί υπάρχουν βρώμικα και καθαρά ούτε για αποπληρωμή κριμάτων και εξιλέωση.

Νηστεύουμε για να θυμόμαστε, ολημέρα σε κάθε κίνηση κι ενέργεια, ένα πρόσωπο και τη βιοτή του δηλαδή το παράδειγμα του και να ενεργούμε αναλόγως. Να θυμόμαστε το Χριστό. Να θυμόμαστε δηλαδή πως η αγάπη σαν έχει όρια δεν είναι αγάπη. Πως άμα δεν μπορείς να πεθάνεις για τη ζωή δεν γίνεται να ζεις. Για να θυμόμαστε, βαδίζοντας ενάντια στην εντροπία λήθη του σύμπαντος, πως η συνέχεια και η ενότητα και η λειτουργία ζητά τη διαρκή μνήμη, ζητά το θαύμα της μνήμης. Για να θυμόμαστε πως η ζωή ζυμώνεται με έρωτα και θάνατο και Ανάσταση.

Καλημέρα και καλό κουράγιο σε όσους θυμούνται και ζουν.

Καλά απονήστεια σε όσους και σε όσους δεν. Αρκεί η μνήμη με κάθε τρόπο...

Καλημέρα


Οδός Εμπόρων