Vekrakos
Spartorama | Η Πατρίδα Έλληνες Κινδυνεύει… Πικρές Αλήθειες

Η Πατρίδα Έλληνες Κινδυνεύει… Πικρές Αλήθειες

Spartorama 12/03/2018 Εκτύπωση Άρθρα
Η Πατρίδα Έλληνες Κινδυνεύει… Πικρές Αλήθειες
«Οι Πόντιοι κύριε Σαββίδη τα όπλα τα κρατούν όταν πολεμούν εναντίον των εχθρών της πατρίδος κι όχι για να εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους»
Οδός Εμπόρων

Η πατρίδα Έλληνες κινδυνεύει. Παρ’ όλα αυτά εμείς έχοντας ως προτεραιότητα την Κυριακή το ποδόσφαιρο κι όχι τον εκκλησιασμό ζήσαμε ακόμη μια φορά την κατάντια και τον κατ’ εξακολούθηση θάνατο του δημοφιλούς αθλήματος. 

Ξεπερνώντας τις παλινωδίες άρα την διαπιστωμένη ανικανότητα των διαιτητών να πάρουν και να τηρήσουν σωστές αποφάσεις έχω να πω τα εξής: 

1. Κύριε Σαββίδη αν νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να παίρνετε ότι θέλετε με το όπλο στην τσέπη να έχετε το θάρρος να το λέτε ευθέως. Να ξέρετε όμως ότι η σημερινή σας εικόνα δεν έχει καμία σχέση με άνθρωπο του Θεού που μάλιστα θέλει να κρατάει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά κάθε Δεκαπενταύγουστο. Ναι έχετε πολλά λεφτά, ναι έχετε επενδύσει στην Ελλάδα αλλά επιτέλους για όλους τους ήρεμους και με ήθος πολίτες η εικόνα σας σήμερα θα έπρεπε να σας κάνει να ντρέπεστε. Οι Πόντιοι κύριε Σαββίδη τα όπλα τα κρατούν όταν πολεμούν εναντίον των εχθρών της πατρίδος κι όχι για να εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους.

Η Ελλάδα υπήρχε πριν έλθετε εσείς στη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από εσάς. Θα σας πω επίσης πως όσο πιστούς οπαδούς κι αν έχει το ιστορικό σωματείο του ΠΑΟΚ για να μπορούν να έρχονται στο γήπεδο πρέπει να μπορούν να ζουν και να πληρώνουν εισιτήριο. Αναρωτηθήκατε άραγε σε ποιο κίνδυνο θέσατε τις ζωές των οπαδών του ΠΑΟΚ (κι όχι μόνο αυτών) δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα με τη στάση σας; 

Όταν οι οπαδοί σας βλέπουν να μπαίνετε στο γήπεδο είναι φυσικό να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν κι αυτοί ότι θέλουν για να γίνει αυτό που θέλετε όπως εσείς το θέλετε. Δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας στην υπηρεσία του ΠΑΟΚ. 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να συγχαρώ τον ΚΥΡΙΟ Βιεϊρίνια για την άψογη στάση του. Αυτός τίμησε τον εαυτό του, την ομάδα του και την χώρα στην οποία ζει. Έκανε δηλαδή κύριε Σαββίδη αυτά που δεν κάνατε εσείς. Κι ας μην είναι Έλληνας. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για τη στάση σας. Μπορεί η πατρίδα να περνά δύσκολες μέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να μην τη σεβόμαστε. Εσείς σήμερα κύριε Σαββίδη δείξατε ότι δε σέβεστε τίποτα και κανένα. Επιτέλους βλέπουν και μικρά παιδιά ποδόσφαιρο. Τι παράδειγμα δώσατε σήμερα; Αν δεν μπορείτε να δείξετε ήθος με τη στάση σας, αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το όπλο σας τότε όλοι αυτοί που έχουν οικονομική εξάρτηση από εσάς θα πρέπει να σκεφθούν πιο καλά το παρόν και το μέλλον της ζωής τους… Οι υπόλοιποι που έχουν ήδη σιχαθεί το ποδόσφαιρο δυστυχώς δικαιώθηκαν για μια ακόμη φορά. Με αυτά που κάνατε θα δείτε ότι στην ουσία στερήσατε το μεροκάματο από πολλούς ανθρώπους που ζουν από το ποδόσφαιρο. 

2. Όλα όσα αναφέρθηκαν για τον κύριο Σαββίδη αφορούν προφανώς κι όλους όσους σκέπτονται και πράττουν όπως αυτός… 

3. Έλληνες μην ασχολείστε με όσους δεν μας σέβονται και την ίδια ώρα ζουν στην πατρίδα μας αυξάνοντας τα πλούτη τους. Σε λίγο οι εθνικοί κίνδυνοι δεν θα μας αφήνουν χρόνο για ασχολίες όπως είναι το ποδόσφαιρο… 

4. Ας ευχηθούμε οι κυβερνώντες να μην χαριστούν ακόμη μια φορά στον κύριο Σαββίδη. Επιτέλους υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που αξίζουν το ενδιαφέρον και την προστασία του κράτους (π.χ. άρρωστοι που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, άνεργοι, άστεγοι) και πάνω απ’ όλα Έλληνες που ζουν στη χώρα πριν από τον κάθε κύριο Σαββίδη. Άνθρωποι που τα «λεφτά» τους είναι η ψυχή τους. Ψυχή γεμάτη από πραγματική αγάπη για Χριστό και πατρίδα. Άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν εδώ και θέλουν να πεθάνουν εδώ ό,τι κι αν γίνει. Τ’ ακούτε κύριε Σαββίδη; 

5. Για το τέλος η ταπεινότητα μου θα ήθελε να κάνει μια πρόταση προς τους υπεύθυνους του προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά. Σας παρακαλώ αν θέλετε μην επιτρέψετε ποτέ ξανά να κρατήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά άνθρωποι που μετράνε την αξία της ζωής με τα λεφτά και τα όπλα. Αν θέλουν ας έλθουν να προσκυνήσουν την Χάρη Της ως απλοί άνθρωποι, όπως όλοι μας. Ας τους δείξετε με τον τρόπο αυτό ότι η ταπείνωση δεν είναι αρετή που αφορά τους άλλους αλλά αφορά πρωτίστως τον εαυτό μας. 

ΥΓ: Έχουν περάσει ήδη κάποιες ώρες από την απαράδεκτη συμπεριφορά σας κύριε Σαββίδη και ακόμη δεν ζητήσατε συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους που προσβάλλατε με τη στάση σας. Ακόμη κι αν το κάνετε από δω και πέρα έχετε αργήσει πολύ. Γεγονός που δείχνει ότι επί της ουσίας είστε αμετανόητος. 

Αν κύριε Σαββίδη αγαπάτε πραγματικά την Ελλάδα σας παρακαλώ να μας το δείξετε τρόπο που δεν θα χωρά αμφιβολία για τις προθέσεις σας. Θα είμαι ο πρώτος που θα το αναγνωρίσω. Μακάρι η συνολική σας παρουσία να βοηθήσει την πατρίδα κι ας μην το μάθω εγώ ποτέ… 

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. «ΓΗΠΕΔΟ» ΜΑΣ  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ…

 

Λόγια Θέλοντος Νου


Οδός Εμπόρων