Vekrakos
Spartorama | Θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας στους ομογενείς του Οντάριο Καναδά

Θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας στους ομογενείς του Οντάριο Καναδά

Spartorama 16/02/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας στους ομογενείς του Οντάριο Καναδά
Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τους εξακόσιους πενήντα και πλέον ομογενείς μας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατό χιλιάδες δολάρια (100.000$)
Οδός Εμπόρων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χοροεσπερίδα της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας του Οντάριο, με το σύνθημα «Μια Ενωμένη Λακωνία», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Parkview Manor Banquet Centre στο Τορόντο, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τους εξακόσιους πενήντα και πλέον ομογενείς μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατό χιλιάδες δολάρια (100.000$).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος με επιστολή του προς όλους τους ομογενείς, εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την συγκινητική αυτή χειρονομία, που αποδεικνύει την αστείρευτη αγάπη που τρέφει ο απόδημος Ελληνισμός για την Μητέρα Πατρίδα. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε μία ακόμα σπουδαία πτυχή, αφού αποτέλεσε για πρώτη φορά ένα αντάμωμα όλων των Λακώνων της συγκεκριμένης περιοχής του Καναδά.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απέστειλε προσωπική ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας του Οντάριο και της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ιωάννη Χριστόπουλο, τον οποίο εκθείασε για τις άοκνες προσπάθειές του όσον αφορά στην οργάνωση της χοροεσπερίδας. Επίσης μέσω επιστολών ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του Parkview Manor Banquet Centre, το ζεύγος Βασιλική και Χρήστος Χρηστοφή, για την γενναιόδωρη διάθεση του πολυτελούς κέντρου τους καθώς και το ζεύγος των ομογενών μας, Μαγδαληνής και Γιάννη Ζάϊκου, για την σπουδαία ευεργεσία τους.

(Βλέπε και άρθρο εδώ)

Ακολουθεί η επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας προς τους ομογενείς του Οντάριο: 

«Αγαπητοί μου ομογενείς,

Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και διά της επιστολής μου αυτής για όσα εκάματε υπέρ των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεώς μας.

Ήταν πολύ επιτυχημένη η εορταστική εκδήλωσή σας για τον ιερό σκοπό που ετάξατε και γι’αυτό είχε και αυτό το αποτέλεσμα. Είχε κίνητρο την πηγαία και θυσιαστική αγάπη όλων σας ανεξαιρέτως.

Σας ευλόγησε ο Θεός και εδημιούργησε Εκείνος την επιθυμία στις καρδιές σας, ώστε από το περίσσευμά σας ή από το υστέρημά σας να διαθέσετε πολλά ή λίγα ώστε και εσείς να χαρείτε και το έργο το φιλανθρωπικό της Μητροπόλεώς μας να βοηθήσετε.

Με την συμμετοχή σας στην εκδήλωση αυτή καταφέρατε επιπλέον να θερμανθούν και συσφιγγούν οι μεταξύ σας σχέσεις, αφού όπως μου γράφουν κάποιοι από εσάς ήταν η πρώτη επιτυχημένη συνάντηση των Λακώνων και των φίλων τους.

Καλλιεργείστε στην καρδιά σας αυτή την αγάπη και την αλληλεγγύη. Την αγάπη και την συνεργατικότητα έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι «ενός πατέρα είμαστε παιδιά». Είναι ανάγκη να πιστέψουμε ότι δεν μπορούμε, ούτε επιτρέπεται ο ένας να τρώει και να γλεντάει, όταν κάποιοι γύρω του πεινούν και υποφέρουν.

Ο Χριστός μας εδίδαξε ότι τρανή απόδειξη για την αγάπη μας προς Εκείνον είναι η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας.

Σας συγχαίρω για μια φορά ακόμη για την στήριξή σας με ολοπρόθυμη διάθεση, με θυσιαστική αγάπη και με ανιδιοτέλεια για έναν ιερό σκοπό. Πάντα προσωπικά θα ενθυμούμαι αυτή την εκδήλωσή σας και θα σας προβάλλω προς μίμηση.

Θα σας περιμένω το καλοκαίρι στη γιορτή που ετοιμάζουμε για τους ομογενείς μας, για να σας επαινέσουμε πρεπόντως, να σας ιδούμε από κοντά και να ενισχύσουμε το πνευματικό δεσμό μας.

Να είσθε πάντα καλά, να έχετε υγεία αδιάπτωτη και να σας χαρίζει ο Κύριός μας όλα τα αγαθά του υλικά και πνευματικά.

Με τιμή και ευχές»

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Οδός Εμπόρων