Vekrakos
Spartorama | Υπαπαντή: Η ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας από τις κατηχητικές συντροφιές του Τσεραμιού

Υπαπαντή: Η ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας από τις κατηχητικές συντροφιές του Τσεραμιού

Πηγή 02/02/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Υπαπαντή: Η ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας από τις κατηχητικές συντροφιές του Τσεραμιού
Tα παιδιά των δύο τμημάτων των κατηχητικών συντροφιών του Τσεραμιού, ζωγράφισαν και διακόσμησαν με όλη τους την τέχνη και το μεράκι διάφορες πάνινες τσάντες για τα ψώνια
Οδός Εμπόρων

Την ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας, εξ αφορμής της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας, τίμησαν, με μια πρωτότυπη ομολογουμένως ιδέα, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά των δύο τμημάτων των κατηχητικών συντροφιών του Τσεραμιού, υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών τους πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση και κ. Όλγας Τσώνη και τη βοήθεια μιας μητέρας, της κ. Βίρπυ Λάσκαρη, εφαρμόζοντας τη νέα νομοθεσία όπου «καταργούμε την πλαστική σακούλα και σεβόμαστε το περιβάλλον», ζωγράφισαν και διακόσμησαν με όλη τους την τέχνη και το μεράκι διάφορες πάνινες τσάντες για τα ψώνια, τις οποίες με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό δώρισαν στις μητέρες τους! 

Την τσάντα συνόδευε ενημερωτικό σημείωμα του εφημερίου της Ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτου Λάτση, το οποίο ανέφερε λίγα λόγια για την Υπαπαντή του Κυρίου μας καθώς και τον λόγο που όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να εορτάζουμε το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας - τη μητέρα μας - την ημέρα της Υπαπαντής, που δεν είναι άλλος από το ότι η Παναγία Μητέρα μας ήταν Αυτή που έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, τον Κύριο και Θεό μας, τον Ιησού Χριστό. 

Η γλυκύτατη Παναγία μας, η Μητέρα του Χριστού μας και Μητέρα όλου του κόσμου, αποδεχόμενη τον ρόλο της ως μητέρα, έδωσε τρανό παράδειγμα μίμησης προς όλες τις μητέρες του κόσμου που με αγάπη κόπους και θυσίες προσπαθούν ανά τους αιώνες και από γενιά σε γενιά να αναθρέψουν τα παιδιά τους. 

Αυτή λοιπόν την Παναγία Μητέρα μας επικαλούμαστε όλοι, ώστε να καθοδηγεί και να ενισχύει όλες τις μητέρες του κόσμου στον καθημερινό και κοπιώδη αγώνα της ζωής τους! 

Χρόνια Πολλά μητέρες μας! 

EnoriaTseramiou.blogspot.gr







  



Οδός Εμπόρων