Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/9123/

Spartorama - Print | Επιτυχημένη εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας για τις Άγιες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών

Επιτυχημένη εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας για τις Άγιες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών

Επιτυχημένη εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας για τις Άγιες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών
Παρουσιάστηκαν τα θεατρικά έργα: «Γνωριμία με τους Τρεις Ιεράρχες» και «Εμμέλεια»
Οδός Εμπόρων

Με εξαιρετική επιτυχία, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τη συμμετοχή των Κατηχητικών Σχολείων της Σπάρτης, διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης, εκδήλωση αφιερωμένη στην εορτή των  Τριών Ιεραρχών δίνοντας όμως έμφαση στην ανατροφή που έδωσαν στις μεγάλες αυτές προσωπικότητες του Χριστιανισμού οι Άγιες Μητέρες τους Εμμέλεια, Νόνα και Ανθούσα. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με ομιλία των μαθητών Γυμνασίου Κωνσταντίνας Κατσαφάνα και Βάιου Παπά, για τις μητέρες των Τριών Ιεραρχών. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε  ένα αφηγηματικό θεατρικό έργο, με τίτλο: «Γνωριμία με τους Τρεις Ιεράρχες», όπου τα παιδιά των κατηχητικών γνώρισαν στο κοινό πτυχές της ζωής των Αγίων. Ακολούθησε ένα ακόμα θεατρικό, με τίτλο: «Εμμέλεια», όπου εκεί τα παιδιά παρουσίασαν με γλαφυρότητα τον τρόπο με τον οποίο οι Άγιες Μητέρες διαπαιδαγώγησαν τα παιδιά τους βάζοντας στην καρδιά τους την αγάπη για τον Χριστό. Το καλλιτεχνικό μέρος έκλεισε με τη χορωδία των κατηχητικών σχολειών που έψαλλε το απολυτίκιο των Αγίων Μητέρων. 

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πατρικό και επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιο Πορφύρη μαζί με τη συντονιστική ομάδα, που έδωσαν την ψυχή τους για τη διοργάνωση της εορτής. Στη συνέχεια  συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς του τα ίδια τα παιδιά, τα οποία απέδειξαν -για άλλη μια φορά- πως όχι μόνο υπηρέτησαν πιστά τους ρόλους που ανέλαβαν, αλλά και πως έχουν κλείσει μέσα στην καρδιά τους την αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία.

immspartis.gr