Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/8048/

Spartorama - Print | Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως

Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως

Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σταθμού κ. Δημήτριος Μπαγιώκος
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακό κλίμα μία λιτή, αλλά όμορφη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας. 

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σταθμού κ. Δημήτριος Μπαγιώκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε αρχικά στον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, αφού αποτελεί μέσο πνευματικής ανύψωσης, διάδοσης της χριστιανικής αλήθειας και επούλωσης των πληγών της ψυχής.  Παράλληλα μεριμνά για την ενημέρωση σε εκκλησιαστικά και τοπικά θέματα, αναδεικνύει ιστορικές, λαογραφικές και άλλες πτυχές του ευλογημένου τόπου μας και προσπαθεί να διεγείρει την σκέψη αναλύοντας διάφορα επιστημονικά θέματα. Στη συνέχεια ο κ. Μπαγιώκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, για την απρόσκοπτη στήριξή του στο Ραδιόφωνο της τοπικής Εκκλησίας, τους προκατόχους του υπεύθυνους του Σταθμού, τους εργαζόμενους καθώς και τους συνεργάτες παραγωγούς, που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους επ ωφελεία των ακροατών. 

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος συνεχάρη τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους στον Ραδιοφωνικό Σταθμό για το σημαντικό έργο που προσφέρουν. Ιδιαίτερα στάθηκε στους παραγωγούς των ψυχωφέλιμων εκπομπών τονίζοντας ότι η προσφορά τους, που γίνεται αφιλοκερδώς σε μία εποχή που επικρατεί η σκοπιμότητα και το κέρδος, είναι ανεκτίμητη. Τόνισε ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός και ο κάθε παραγωγός ξεχωριστά με τα λεγόμενά του ρίχνει έναν σπόρο, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα αποδώσει καρπούς στις καρδιές αρκετών συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας τον πατρικό του λόγο, κι αφού εξέφρασε την επιθυμία οι συναντήσεις αυτές να πυκνώσουν, ευχήθηκε σε όλους τους συντελεστές, εργαζόμενους και συνεργάτες, να τους ανταποδοθεί πολλαπλά από τον Πανάγαθο Θεό  η προσφορά τους και η αγνή αγάπη τους για τον συνάνθρωπο. 

Αμέσως μετά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την Βασιλόπιτα και έγινε η διανομή των κομματιών. Το φλουρί έτυχε ο Διευθυντής του Βρεφονηπιακού Σταθμού "ο Άγιος Βασίλειος" της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος έλαβε ως δώρο μία πολυτελής έκδοση με θέμα τα κειμήλια της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά. Η βραδιά συνεχίστηκε με ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα που άπτονται του Ραδιοφωνικού Σταθμού, αλλά και της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος δώρισε, ως ευλογία, σε όλους τους παρευρισκόμενους βιβλία πνευματικής οικοδομής.

immspartis.gr