Vekrakos
Spartorama | Κοπή Βασιλόπιτας για τους διακονούντες και εργαζομένους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Κοπή Βασιλόπιτας για τους διακονούντες και εργαζομένους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Spartorama 05/01/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Κοπή Βασιλόπιτας για τους διακονούντες και εργαζομένους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Οδός Εμπόρων

Το πρωί της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, τη Βασιλόπιτα των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσία του Πρωτοσυγκελλεύοντα Πρωτ. Γεωργίου Μπλάθρα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, άλλων κληρικών, τριών μοναζουσών της Ι.Μ Ζερμπίτσης με επικεφαλής την Ηγουμένη Μοναχή Μακαριώτισσα και των λαϊκών εργαζομένων. 

Αμέσως μετά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την αξία του χρόνου, τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για την πνευματική ωφέλεια και την ψυχική θωράκισή μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Πανάγαθος Θεός δώρισε σε όλους μας από ένα λευκό βιβλίο 365 σελίδων, το οποίο θα πρέπει να γεμίσουμε με αξιόλογες πράξεις αγάπης, φιλανθρωπίας, δημιουργίας, εργατικότητας, συγγνώμης και μετανοίας, ώστε ο τίτλος που θα γραφτεί στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε να είναι θετικός. 

Στη συνέχεια προέτρεψε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους. 

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο Σεβασμιώτατος δώρισε στους παρευρισκόμενους, ως ευλογία, βιβλία πνευματικής οικοδομής.


immspartis.gr


Οδός Εμπόρων