Vekrakos
Spartorama | Σε οικογενειακό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Σε οικογενειακό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Spartorama 23/12/2017 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Σε οικογενειακό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Tα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν τα Κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού "ο Άγιος Βασίλειος" στη Σπάρτη, έλαβε χώρα μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας. 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Αιδ. π. Νικόλαος Τσέτσεκας, εφημέριος Σελλασίας και υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης. Η γιορτή ξεκίνησε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων. Ακολούθησε ομιλία από την πρεσβυτέρα του εφημερίου Γεωργιτσίου κ. Μελπομένη Καστρή, η οποία αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν τα Κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μετά τη παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος προσφέρθηκε εκ μέρους των παιδιών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο ένα συμβολικό δώρο. 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τα παιδιά για την άριστη προσπάθειά τους. Στη συνέχεια, με απλό και κατανοητό τρόπο, τους μίλησε για την έλευση του Κυρίου μας στη Γη και τους συμβολισμούς της, ενώ τους ευχήθηκε ο γεννηθείς Κύριός μας να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί πάντα στη ζωή τους. Κατακλείοντας τον λόγο του και απευθυνόμενος στους ενήλικες, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το δώρο Θεού που δέχονται όσοι έχουν παιδιά και για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να τιμήσουν αυτό το δώρο, ώστε να προσφέρουν άξιους ανθρώπους στην κοινωνία. Παράλληλα ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να έχουν την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και το νέο έτος να συνοδευτεί από υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας να μοιράζει δώρα στα ενθουσιασμένα παιδιά. Στην είσοδο του Ιδρύματος προσφέρθηκε μικρό κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς.









  

immsparis.gr


Οδός Εμπόρων