Vekrakos
Spartorama | Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Ευρώτα υπέβαλε ο Γιάννης Γρυπιώτης

Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Ευρώτα υπέβαλε ο Γιάννης Γρυπιώτης

Spartorama 30/11/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Ευρώτα υπέβαλε ο Γιάννης Γρυπιώτης
Η παραίτηση, απόντος του κ. Γρυπιώτη, υπεβλήθη εγγράφως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «για μόνο προσωπικούς λόγους»
Οδός Εμπόρων

Κατά την 27η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, που έγινε σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 07:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου, ο Γιάννης Γρυπιώτης, ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση, υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του από τη θέση του Δημάρχου Ευρώτα. 

Η παραίτηση δεν αναμενόταν και έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία».

Στο κείμενο αναφέρει ότι υποβάλει την παραίτησή του «για μόνο προσωπικούς λόγους»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησής του κινούνται στους παρακάτω τρεις άξονες:

  • Ο κ. Γρυπιώτης είχε τελευταία εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ιατρική. Μάλιστα έχει αναρτήσει και σχετική δημοσίευση στo Facebook 
  • Τελευταία επικρατούσε έντονη αντιπαράθεση στου κόλπους του Δήμου, κυρίως στην Οικονομική Επιτροπή,  σχετικά με τα θέματα της γέφυρας του Ευρώτα, των πλημμυρών και των μεταναστών
  • Είχε εκφράσει τελευταία την έντονη απογοήτευσή του σχετικά με τη συμπεριφορά συνεργατών του
Αναμένεται να γίνει προσπάθεια από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας για να ανακαλέσει ο κ. Γρυπιώτης το έγγραφο του, καίτοι φαίνεται ότι απόφασή του είναι αμετάκλητη.

Η επόμενη κίνησή του είναι να υποβάλει και επισήμως την παραίτησή του στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σε αυτή την περίπτωση ο πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο κ. Σωτήρης Μένεγας, οφείλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να οριστεί από την πλειοψηφούσα παράταξη ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Δημάρχου.


Ποιος είναι ο Γιάννης Γρυπιώτης

Ο Ιωάννης Γρυπιώτης γεννήθηκε το 1967 στη Σπάρτη του Νομού Λακωνίας, από το Γεώργιο και τη Βασιλική Γρυπιώτη, το γένος Νικητάκη.

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρο-χειρουργική Σχολή Παδούης, στην Ιταλία, απ’ όπου αποφοίτησε το 1999. Ειδικεύτηκε στην Αναισθησιολογία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επείγουσα Ιατρική. Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε ως Α.Ι. (Αναπληρωτής Ιατρός) αποσπασμένος στο Νοσοκομείο Σπάρτης, στο Ορθοπεδικό Τμήμα. Την τετραετία 2002 - 2006, εργάστηκε ως Αναισθησιολόγος στην «Πολυκλινική Αθηνών». Συγχρόνως το 2002, διετέλεσε μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και ήταν υποψήφιο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Το 2006 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Μολάων ως Επικουρικός Ιατρός στη θέση του Επιμελητή Β’. Σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο Μολάων, στη θέση του Επιμελητή Α΄ Αναισθησιολογίας. Είναι μέλος της Αναισθησιολογικής Eταιρείας και της Eταιρείας Πόνου. Ενεργό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ιατρών για την αντιμετώπιση του αγώνα κατά των ναρκωτικών και υποψήφιο μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Έχει συμμετάσχει ενεργά στη συγγραφή συγγραμμάτων ιατρικού περιεχομένου, καθώς και πολλών ανακοινώσεων. Ασχολείται με το συνδικαλισμό, το 2004 εξελέγη μέλος της τριμελούς επιτροπής του συνδικαλιστικού οργάνου των Ιατρών Αθήνας - Πειραιά για το Νοσοκομείο «Πολυκλινική Αθηνών».

Η ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2002, οπότε εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Λακωνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Πρόεδρος Αποδήμων Λακωνίας και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητισμού. Στις εκλογές του 2006 έθεσε υποψηφιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και εξελέγη Δήμαρχος Σκάλας. Στις 2 Ιανουαρίου 2011, ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα. Από τον Ιανουάριο του 2012 είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Πιπέρου, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τη Βασιλική και την Πηνελόπη. 

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε εκ νέου Δήμαρχος Ευρώτα.


Οδός Εμπόρων