Τη Σπάρτη του Γιώργου Σακελλαρόπουλου
Στον Πειραιά πραγματοποιηείται το 21ο
Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Europeen des
Confreries Oenograstronomiques), από τις 4 έως τις 10 Νοεμβρίου. Εκτός από την ελληνική συμμετοχή της Λέσχης
Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS, στο συνέδριο συμμετέχουν 120 σύλλογοι, από
διάφορες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου με σκοπό
να παρουσιαστεί η γαστρονομία της κάθε περιοχής, ενώ σε ένα κεντρικό stage παρουσιάζονατι προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της
ελληνικής κουζίνας εν γένει.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής, ο Πειραιάς υποδέχεται πάνω από 500 επαγγελματίες και εκπροσώπους, που απασχολούνται στο
χώρο της εστίασης και γαστρονομίας. Πρόκειται για μία δράση που θα ενισχύσει τη
γαστρονομική και οινική εξωστρέφεια της πόλης του Πειραιά αναδεικνύοντας την ως
σημαντικό τουριστικό προορισμό γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου. Στη βάση δέσμευσης του προέδρου της CEUCO, κ Carlos Martin Cosme, να τιμηθεί η πόλη και ο τόπος από τον οποίο κατάγεται ο ελαιοπαραγωγός της, κος Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος ανακηρύχθηκε ο «Καλύτερος Ευρωπαίος Ελαιοπαραγωγός» το 2023, στη Βαλένθια της Ισπανίας, πολλοί σύνεδροι, επιχειρηματίες και επαγγελματίες από
τον χώρο του συνεδρίου, φιλοξενήθηκαν χθες 6/11/2024, στη Σπάρτη για λίγες ώρες. Tο
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας και τα μέλη του, που ξεπερνούν
τις 100.000 σε όλη την Ευρώπη, έθεσαν στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής γαστρονομίας
τη Σπάρτη. Συγχαρτήρια στον Γιώργο Σακελλαρόπουλο που πάντοτε φροντίζει να προβάλει τον τόπο του.