Γίνεται πράξη η προσωπική δέσμευση του προέδρου της CEUCO, κου Carlos Martin Cosme, να τιμηθεί η πόλη και ο τόπος από τον οποίο κατάγεται ο ελαιοπαραγωγός της, κος Γιώργος Σακελλαρόπουλος
Οι εργασίες του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου
Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries
Enogastronomiques) για το 2024, θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, με επίκεντρο
την πόλη του Πειραιά, από 8 έως και 10 Νοεμβρίου 2024, υπό την αιγίδα της γ.γ.
Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του
Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής. Το συνέδριο
αυτό αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά και της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Αττικής Ακρόπολις (Chef’s Club of Attica) ενώ ανάδοχος του συνεδρίου είναι το
Signature Travel. Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια αυτά, στις 6
Νοεμβρίου του 2024, ημέρα Τετάρτη, αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων γαστρονόμων και
οινολόγων θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, δίνοντας το μήνυμα στη γαστρονομία και
οινολογία της Ευρώπης με τα περίπου 100,000 μέλη της, ότι η «καρδιά» της
Ευρωπαϊκής γαστρονομίας θα χτυπήσει δυνατά στην πόλη της Σπάρτης. Σύνεδροι,
επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας,
οινολογίας και εστίασης, θα φιλοξενηθούν και θα περιηγηθούν στην πόλη της
Σπάρτης, διαδίδοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της, επισκεπτόμενοι ιστορικά
και συμβολικά σημεία, ενώ θα γευτούν παραδοσιακές γεύσεις της Σπάρτης, με την
υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης. Παράλληλα, με την ημερήσια επίσκεψη στην πόλη
της Σπάρτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας, γίνεται
πράξη η προσωπική δέσμευση του προέδρου της CEUCO, κου. Carlos Martin Cosme, να
τιμηθεί η πόλη και ο τόπος από τον οποίο κατάγεται ο ελαιοπαραγωγός της, κος Γιώργος Σακελλαρόπουλος, που ανακηρύχθηκε ο «Καλύτερος Ευρωπαίος
Ελαιοπαραγωγός» το 2023, στη Βαλένθια της Ισπανίας. Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μουζάκης
Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής
Ακρόπολις
και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας
και
Οινολογίας της CEUCO