Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76859-konto-sto-dimostheni-tzanako--stin-ekthesi-gluptikis-sto-buzantino-kai-christianiko-mouseio/

Spartorama - Print | «Κοντό στο Δημοσθένη Τζανάκο, στην Έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο»

«Κοντό στο Δημοσθένη Τζανάκο, στην Έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο»

«Κοντό στο Δημοσθένη Τζανάκο, στην Έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο»
«Σ΄ έναν από τους ωραιότερους κήπους της Αθήνας εκτίθενται έργα 89 γλυπτών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, φιλοτεχνημένα την τελευταία πενταετία»
Οδός Εμπόρων

Στην έκθεση γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος 2024, που εγκαινιάστηκε χθες, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός.

«Σ΄ έναν από τους ωραιότερους κήπους της Αθήνας εκτίθενται έργα 89 γλυπτών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, φιλοτεχνημένα την τελευταία πενταετία», σημείωσε ο κ. Κρητικός, προσθέτοντας πως «ένας από αυτούς είναι και ο Δημοσθένης Τζανάκος, ο οποίος συμμετέχει με το έργο του με τίτλο «Νίκη». Η «Νίκη» αναπαριστά ένα ώριμο γυναικείο σώμα και σύμφωνα με τον καλλιτέχνη παραπέμπει στη Νίκη της Σαμοθράκης.

«Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ένας από τους σημαντικότερους πυρήνες πολιτισμού της χώρας», αναφέρει ο κ. Κρητικός. Η Έκθεση, που λαμβάνει χώρα για έβδομη συνεχή χρονιά, θα διαρκέσει έως τις 13 Οκτωβρίου και συνιστά μια μικρή μόνο αποτύπωση του ταλέντου του εικαστικού δυναμικού της χώρας μας.