Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76847-neoklis-kritikos-to-kentro-ygeias-katoreiou-tha-sumperilifthei-stis-agones-perioches-aa-katigorias/

Spartorama - Print | Νεοκλής Κρητικός: «Το Κέντρο Υγείας Καστορείου θα συμπεριληφθεί στις Άγονες Περιοχές Α΄ Κατηγορίας»

Νεοκλής Κρητικός: «Το Κέντρο Υγείας Καστορείου θα συμπεριληφθεί στις Άγονες Περιοχές Α΄ Κατηγορίας»

Νεοκλής Κρητικός: «Το Κέντρο Υγείας Καστορείου θα συμπεριληφθεί στις Άγονες Περιοχές Α΄ Κατηγορίας»
Διαβεβαιώ, πως το Κ.Υ. Καστορείου θα συμπεριληφθεί στην «Κατηγορία Α», με τροποποίηση της ΚΥΑ της 5ης Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ
Οδός Εμπόρων

Σε απαραίτητη διευκρίνιση για το Κέντρο Υγείας Καστορείου, προέβη ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, με αφορμή επιστολή που του κοινοποιήθηκε από «ομάδα πρωτοβουλίας» πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Κρητικός σημειώνει: «Με ανάρτησή μου την Παρασκευή 27/9 και Δελτίο Τύπου που απέστειλα στα Μ.Μ.Ε., γνωστοποιούσα πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η συμπερίληψη και του Κ.Υ. Καστορείου στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α΄ Κατηγορίας, με νέα ΚΥΑ, η έκδοση της οποίας επίκειται.

Χθες έλαβα επιστολή που συνυπογράφει «ομάδα πρωτοβουλίας» πολιτών, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για τον «αποκλεισμό» του Κ.Υ. Καστορείου από την «Κατηγορία Α». Κατανοώ πλήρως την αντίδρασή τους. Έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην αρχική ΚΥΑ, που καθόριζε τις προβληματικές και άγονες περιοχές. Όμως, τους διαβεβαιώ, πως το Κ.Υ. Καστορείου θα συμπεριληφθεί στην «Κατηγορία Α», με τροποποίηση της ΚΥΑ της 5ης Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Αυτό, βέβαια, από μόνο του δεν είναι πανάκεια. Έχω πολλές φορές τοποθετηθεί υπέρ της παροχής συνδυαστικών κινήτρων -οικονομικά, επιστημονικά, διοικητικά-. Και βέβαια θα επιμένω για την αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη των Κ.Υ., γιατί στην προκειμένη περίπτωση, η (αναγκαία) ορθολογική τοποθέτηση των περιφερειακών ιατρείων των όμορων με το Καστόρι, τοπικών κοινοτήτων, θα εξυπηρετεί συνολικά και εύρυθμα τις ανάγκες των κατοίκων των βόρειων δήμων.

«Η λειτουργία του Κ.Υ. Καστορείου, πρέπει με σημείο εκκίνησης την κατάταξή του στην «Κατηγορία Α», να τοποθετηθεί σε νέες βάσεις με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας», καταλήγει ο Νεοκλής Κρητικός.