Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76808-europaikes-imeres-politistikis-klironomias-2024-sti-niso-kranai-sto-gutheio/

Spartorama - Print | Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στη Νήσο Κρανάη στο Γύθειο

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στη Νήσο Κρανάη στο Γύθειο

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στη Νήσο Κρανάη στο Γύθειο
Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε χιλιάδες χώρους που ανοίγουν σπάνια για το κοινό, καθώς και σε μοναδικές εκδηλώσεις
Οδός Εμπόρων

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 – Γύθειο Νήσος Κρανάη - Ώρα: 20.00’


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Πρόκειται για μία από τις ευρύτερα εορταζόμενες συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι, ορισμένα από τα οποία συνήθως είναι κλειστά για το κοινό κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, ανοίγουν τις πόρτες τους. Ο κόσμος μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν, να μάθει για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά τους και να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε χιλιάδες χώρους που ανοίγουν σπάνια για το κοινό, καθώς και σε μοναδικές εκδηλώσεις.

Τίτλος του φετινού εορτασμού «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τον Μουσικό Όμιλο Γυθείου θα παρουσιάσουν μουσικό αφιέρωμα σε γνωστούς Έλληνες συνθέτες.


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 – Γύθειο Νήσος Κρανάη - Ώρα: 20.00’