Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76705-programma-tou-4ou-diethnous-epistimonikou-sunedriou-gia-tin-sparti/

Spartorama - Print | Πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Σπάρτη

Πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Σπάρτη

Πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Σπάρτη
Για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Σπάρτης παρέχει την αιγίδα και χρηματοδοτεί το Συνέδριο
Οδός Εμπόρων

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης παρουσιάζει το Πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Σπάρτη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Σπάρτη, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024, με τίτλο:


«Οικονομικό μοντέλο, Νόμισμα και Κληρονομικό Δίκαιο στην αρχαία Σπάρτη»


Το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Σπάρτη αποτελεί πλέον σημαντικό θεσμό για την Σπάρτη και σε συνδυασμό με την έκδοση των Πρακτικών των Συνεδρίων κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης καθιερώνει το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό περιοδικό για την Σπάρτη, το Historical Review of Sparta με τα πρακτικά των Συνεδρίων, αλλά και με άρθρα και ανακοινώσεις αποκλειστικά για την Σπάρτη, από Πανεπιστημιακούς και ερευνητές από όλο τον κόσμο. 

Το Συνέδριο τελεί, όπως κάθε χρόνο υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ για πρώτη φορά φέτος στα 14 χρόνια δραστηριότητας του Ινστιτούτου Σπάρτης, ο Δήμος Σπάρτης παρέχει την αιγίδα και χρηματοδοτεί το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Σπάρτη. 

Χορηγός επικοινωνίας για το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Σπάρτη είναι για πρώτη φορά φέτος η ΕΡΤ. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους έγκριτους Πανεπιστημιακούς και ερευνητές που συμμετέχουν στο 4ο Συνέδριό μας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, συμπατριώτη μας, Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλο. 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Σπάρτης, την ΕΡΤ και τους ιδιώτες χορηγούς που μας στηρίζουν αδιαλείπτως. 

Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που συνέβαλε στην άρτια διοργάνωση και τους πολίτες που μας στηρίζουν με τις ανακοινώσεις και τις δημοσιεύσεις τους. 

Ευχαριστούμε τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν τις προσπάθειές μας και δημοσιοποιούν πάντοτε τις δράσεις μας. 

Το Ινστιτούτο Σπάρτης θα συνεχίσει ακούραστα το όμορφο ταξίδι του με μοναδικό στόχο την πραγματοποίηση δράσεων και την υποστήριξη όλων των προσπαθειών που γίνονται από θεσμικούς και μη φορείς για την ανάδειξη της βαριάς ιστορικής μας κληρονομιάς, με μεράκι, με όραμα και με διάθεση συνεργασίας, στοχεύοντας μόνον στο κοινό όφελος.