Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76692-sti-domiki-kritis-ate-anetethi-i-kataskeui-tou-fragmatos-tis-kelefinas/

Spartorama - Print | «Στη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΤΕ Ανετέθη η Κατασκευή του Φράγματος της Κελεφίνας»

«Στη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΤΕ Ανετέθη η Κατασκευή του Φράγματος της Κελεφίνας»

«Στη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΤΕ Ανετέθη η Κατασκευή του Φράγματος της Κελεφίνας»
Η προσφορά ανέρχεται στο ποσό των 20.263.920,52 (χωρίς Φ.Π.Α.) και αντιστοιχεί σε μέση έκπτωση ποσοστού 21,29% επί του προϋπολογισμού δημοπράτησης του έργου
Οδός Εμπόρων

Την ανάθεση της σύμβασης στο μειοδότη οικονομικό φορέα (προσωρινός ανάδοχος) με την επωνυμία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία προβλέπεται με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη 27/8, γνωστοποίησε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Ειδικότερα, ο μειοδότης προσέφερε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 20.263.920,52 (χωρίς Φ.Π.Α.) και αντιστοιχεί σε μέση έκπτωση ποσοστού 21,29% επί του προϋπολογισμού δημοπράτησης του έργου.

Επιπλέον, βάσει της Απόφασης εγκρίνεται το από 05/08/2024 Πρακτικό ΙΙ Αξιολόγησης Προσφορών, της Επιτροπής του ανοικτού ηλεκτρονικού Διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Κατασκευή Φράγματος Κελεφίνας Ν. Λακωνίας», προϋπολογισμού δημοπράτησης 31.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24).

Χαρακτηριστικά, στην εισήγησή της η συσταθείσα τριμελής Επιτροπή του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «η οικονομική προσφορά του μειοδότη οικονομικού φορέα τεκμηριώθηκε πλήρως, είναι υλοποιήσιμη, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Σημειώνεται, πως κατά της απόφασης αυτής χωρεί προδικαστική προσφυγή του άρθρου 360 του Ν. 4412/2016, ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Ο κ. Κρητικός δήλωσε σχετικά: «Περιμένουμε την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσει το έργο!».