Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76648-sullogoi-ekpaideutikon-paea-tou-nomou-lakonias-ochi-stis-sumptuxeis---sugchoneuseis-tmimaton/

Spartorama - Print | Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Λακωνίας: «Όχι στις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων»

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Λακωνίας: «Όχι στις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων»

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Λακωνίας: «Όχι στις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων»
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λακωνία δημιουργούνται 10 πολυπληθή τμήματα σε επτά από τις μεγαλύτερες πολυθέσιες σχολικές μονάδες
Οδός Εμπόρων

Με κοινή ανακοίνωσή τους (βλ. εδώ) οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Λακωνίας, Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Λακωνικής και Μολάων «Γιάννης Ρίτσος» καταγγέλλουν την πέρα από κάθε λογική, αντιπαιδαγωγική απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, εκτεταμένες συμπτύξεις/συγχωνεύσεις τμημάτων για το σχολικό έτος 2024-25.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λακωνία δημιουργούνται 10 πολυπληθή τμήματα σε επτά από τις μεγαλύτερες πολυθέσιες σχολικές μονάδες, τμήματα που είχαν κατατμηθεί με προτάσεις των σχολικών μονάδων και των δύο αιρετών του κλάδου που είχε αποδεχτεί το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.  

Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται σε ένα τμήμα ανά τάξη:

  • η Δ΄ τάξη στο 4ο Δ.Σ. Σπάρτης
  • η Α΄ τάξη και η ΣΤ΄ τάξη στο 5ο Δ.Σ. Σπάρτης
  • η Γ΄ τάξη στο Δ.Σ. Ξηροκαμπίου
  • η Γ΄ τάξη στο Δ.Σ. Βλαχιώτη
  • η Β΄ και η Δ΄ τάξη στο Δ.Σ. Μολάων
  • η Γ΄ τάξη και η Ε΄ τάξη στο Δ.Σ. Μονεμβασιάς
  • η Ε΄ τάξη στο Δ.Σ. Νεάπολης

Η συγκεκριμένη απόφαση, που ανατρέπει όλον τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και δυναμιτίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες. Καταδεικνύει δε την απόλυτα συγκεντρωτική και αυταρχική αντίληψη στην άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και σαφέστατα ΔΕΝ είναι αποδεκτή.

 

Από τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας