Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76647-misi-feta--miso-arni--mises-diakopes--misi-zoi-apo-ton-panagioti-koumoundouro/

Spartorama - Print | «Μισή φέτα, μισό αρνί, μισές διακοπές, μισή ζωή» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

«Μισή φέτα, μισό αρνί, μισές διακοπές, μισή ζωή» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

«Μισή φέτα, μισό αρνί, μισές διακοπές, μισή ζωή» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο
Με ρωτούν γνωστοί και φίλοι αν έχουν καμία, μα καμία σχέση με την πραγματικότητα όλοι αυτοί της κυβέρνησης; Φυσικά και δεν έχουν
Οδός Εμπόρων

Οι φωστήρες της κυβέρνησης πάντως την έχουν βρει τη λύση.

Κατά τον Μητσοτάκη η πιο φθηνή φέτα είναι η μισή φέτα. 

Κατά τον Κώστα Σκρέκα το πιο φθηνό αρνί είναι το λιγότερο αρνί. 

Κατά τη Σοφία Βούλτεψη οι πιο φθηνές διακοπές είναι οι διακοπές στο χωριό.

Κυβερνησάρα έτσι! έχετε τίποτα να πείτε! Όχι παίζουμε. Έτσι καταπολεμά την  ακρίβεια. Κι άμα κόψουμε τους καφέδες από εδώ και από εκεί, τα κινητά τηλέφωνα, τις πλατφόρμες τηλεόρασης, τα γενέθλια, τις γιορτές, τους γάμους, τις βαπτίσεις εκεί να δεις μεγαλεία. Θα μας μένει στην άκρη και κανά 20ευρω να κάνουμε γούστα.

Πρέπει να κοπούν γενικώς οι κοινωνικές συναθροίσεις. Ποιοι φίλοι τώρα. Μόνοι μας, ο καθένας για την πάρτη του, με ένα excelόφυλλο αγκαλιά, στο οποίο θα υπολογίζουμε έξοδα και έσοδα. Πως να μην πέσουμε σε κατάθλιψη, μάλλον αυτά δεν έχουν σημασία για την καλύτερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Η Σοφία η Βούλτεψη, αυτή η τεράστια πολιτικός που θα αφήσει ανεξίτηλο στίγμα της και το όνομά της στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, μας. Είπε ότι πήγε στο Βερολίνο και έφαγε ένα σνίτσελ «τόόόόσο μικρό» και πλήρωσε 32 ευρώ.

Καλά δεν είδε τον τιμοκατάλογο; Δεν μας είπε όμως και ούτε θα μας πει για τους διπλάσιους σχεδόν μισθούς και το σαφώς καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Σημασία έχει για τη Σοφία Βούλτεψη να μας πει εν ολίγοις ότι το σνίτσελ είναι φθηνότερο στην Ελλάδα. Α! Μας είπε επίσης κάτι καινούργιο ότι υπάρχουν σε όλες τις χώρες φτωχοί. Δεν το ξέραμε ρε παιδί μου τώρα το μάθαμε.

Και ηλίθιοι προφανώς συμπληρώνω εγώ. Κάποιοι μάλιστα καταφέρουν να αναρριχηθούν και στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Φτού φτού φυλακή  τω στόματι μου δεν μιλώ για τη Σοφία τη Βούλτεψη, αυτή, είπαμε είναι τεράστια πολιτικός.

Με ρωτούν γνωστοί και φίλοι αν έχουν καμία, μα καμία σχέση με την πραγματικότητα όλοι αυτοί της κυβέρνησης; Φυσικά και δεν έχουν.

Δεν ξέρουν καν πόσο έχει ένα σνίτσελ σε ένα εστιατόριο. 

Δεν ξέρουν πόσο έχει η φέτα στο σούπερ μάρκετ, 

Δεν ξέρουν πόσο στοιχίζουν οι διακοπές σε μια τετραμελή οικογένεια.

Τότε τι στο διάβολο ξέρουν; Ότι τους λένε τα ρεπορτάζ των πετσωμένων καναλιών; Όλοι αυτοί σαν τη Βούλτεψη στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, έχουν ιδιωτική ασφάλιση και εξασφαλισμένο επαγγελματικό μέλλον. Τι θα τα κάνουν τα παιδιά τους. Ψυκτικούς, που έλεγε και ο Μητσοτάκης; Μα δεν μένουν στο Περιστέρι. Μόνο εκεί βγαίνουν ψυκτικοί, είναι γνωστό αυτό. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα εν μέσω καύσωνα φοβούνται να ανάψουν το air condition; Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ τρέμω τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος. Θα τον δώσω να τον ανοίξει η πεθερά μου. 

Μην τα ξαναλέμε. Διακοπές που αλλού στο χωριό, να μας φιλεύουν και κανένα στραβό αγγούρι.

Εντάξει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τα συγχαρητήριά τους στους μεταλλιούχους.

Αμ τι να πεις και για την μέγιστη ευρωβουλευτίνα Ελίζα Βόζενμπεργκ τι έκανε, τρομάρα της; Έφτιαξε γραφικό για να «καπελώσει» το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου. Έτσι, επειδή γούσταρε, μόστραρε το όνομά της και τα λογότυπα της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ δίπλα στη φωτογραφία του Ολυμπιονίκη.

Προφανώς μετά τον σάλο, η Ελίζα κατέβασε την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη απ’ τον Μίλτο Τεντόγλου. «Τεχνικό λάθος» είπαμε ρε παιδιά. Ναι, λογικό. Εκεί που ο γραφίστας έφτιαχνε το γραφικό, κατά λάθος έβαλε σε σειρά τα λογότυπα και το όνομα της ευρωβουλευτή. Είναι αρρώστια που την έχουν οι γραφίστες. Όλοι οι γραφίστες το έχουν πάθει.

Που είσαι Χάρη Κλύν να μας κάνεις να γελάσουμε το έχουμε ανάγκη.

Που είσαι Νίκο Τσιφόρε… 

 

Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ