Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76604-o-emporikos-sullogos-spartis-gia-to-neo-archaiologiko-mouseio-spartis/

Spartorama - Print | Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόφαση να ενταχθεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, αντί του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είχε υποσχεθεί και  δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην πόλη. 

Η ένταξη του έργου στο ΕΠΑ συνεπάγεται μία  χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία, με αποτέλεσμα η υλοποίησή του να καθυστερεί. Η καθυστέρηση αυτή εγείρει εύλογες ανησυχίες για το μέλλον της Σπάρτης και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. 

Το Νέο Μουσείο Σπάρτης αποτελεί έργο κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η υλοποίησή του αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών και να τονώσει την τουριστική κίνηση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η καθυστέρηση στην υλοποίησή του στερεί από την Σπάρτη πολύτιμες ευκαιρίες ανάπτυξης. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να διασφαλίσει την άμεση υλοποίησή του. Η Σπάρτη δεν μπορεί να περιμένει άλλο, για να καρπωθεί τα οφέλη ενός τόσο σημαντικού έργου. 

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση με πράξεις και όχι με λόγια.        

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ