Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76578-kalokairi-sti-mani-programma-politistikou-kalokairiou-2024-dimou-anatolikis-manis/

Spartorama - Print | «Καλοκαίρι στη Μάνη»: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ανατολικής Μάνης

«Καλοκαίρι στη Μάνη»: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ανατολικής Μάνης

«Καλοκαίρι στη Μάνη»: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ανατολικής Μάνης
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι σε ένα ακόμη μοναδικό καλοκαίρι στη Μάνη!
Οδός Εμπόρων

Αγαπητοί συντοπίτες και φίλοι επισκέπτες,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σάς ανακοινώνουμε το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που απαρτίζουν το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι στη Μάνη 2024».

Συνεχίζοντας μια παράδοση ετών οι εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε, σε μια ουσιαστική συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής, έχουν σκοπό να αναδείξουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, τα ιδιαίτερα στοιχεία της φυσιογνωμίας και της ταυτότητάς του που τον καθιστούν ξεχωριστό και εδραιώνουν τη Μάνη ως κοιτίδα πολιτισμού.

Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να βιώσει υψηλές συγκινήσεις σε μια όαση πολιτιστικής δράσης, συμμετοχής και δημιουργίας. Συναυλίες, παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις, αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις, θερινές προβολές και πολλά πολλά ακόμη…

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι σε ένα ακόμη μοναδικό καλοκαίρι στη Μάνη!

 

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης
Πέτρος Ν. Ανδρεάκος

 


 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:


  • ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΩΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: 21.00’

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Ηλία Ματθαιόπουλου

Ένα συναρπαστικό κάλεσμα τέχνης, μια Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας του πολυδιάστατου, καταξιωμένου ζωγράφου – εικαστικού Ηλία Ματθαιόπουλου.

«Ερωήν» είναι ο τίτλος μιας σειράς από πίνακες που δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα με το πρώτο ζωγραφικό νυφικό του καλλιτέχνη. Οι πίνακες εμπνευσμένοι από την αγάπη εξυμνούν τον έρωτα, μία έννοια με πολλές ερμηνείες και ακόμα περισσότερες διαστάσεις.

Η λέξη «έρως» αρχίζει από το [-ερ] της ερωής, που σημαίνει ορμητική κίνηση, δύναμη, διέγερση και επιθυμία αλλά και αποχώρηση και διαφυγή και σωτηρία.

Ο Πλάτωνας στον διάλογο «Κρατύλος» διευκρινίζει ότι ο «έρως» είναι μία εισροή από έξω, όχι και τόσο οικεία σε αυτόν που είναι υπό την κατοχή του Έρωτα... ταυτίζεται με τη δύναμη που τείνει στην ολοκλήρωση και στην κατάκτηση της αθανασίας, αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι που κάποιος δεν δύναται να το αποφύγει, αφού πάντα νικά...

Η χρωματική παλέτα αλλά και οι αποφασιστικές πινελιές, μας ταξιδεύουν με τη δύναμη της αγάπης, την τρυφερότητα αλλά και τον ρεαλισμό, στη δίνη των προσωπικών παθών και σ΄ έναν συνεχή χορό συναισθημάτων, απεικονίζοντας τη λαχτάρα για μία αγκαλιά αιώνιας αγάπης...

Οι ταραχώδεις απεικονίσεις του ρομαντισμού και οι απόκοσμες σκοτεινές αποχρώσεις με ένα προσωπικό αφαιρετικό αλφάβητο σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, αποτυπώνουν σε μια μυστηριώδη γλώσσα την ουσία της αγάπης και αποδεικνύουν τελικά ότι η τέχνη και η αγάπη συμπληρώνουν αρμονικά η μία την άλλη.

 

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 - ΓΥΘΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΩΡΑ: 21.30’

Μουσική βραδιά με τη Δήμητρα Σταθοπούλου και τον Θοδωρή Στούγιο

Δυο καλλιτέχνες µε σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό τους παρέα µε μια υπέροχη ομάδα μουσικών, µας ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι μέσα από υπέροχα παλιά αλλά και σύγχρονα τραγούδια σε δρόμους λαϊκούς που όλοι έχουμε αγαπήσει. Ένα πρόγραμμα έξω καρδιά από δυο καλλιτέχνες που κατέχουν άψογα το λαϊκό ρεπερτόριο κι έχουν αγαπηθεί πολύ στις κοινές εμφανίσεις τους.

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 - ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 - ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΩΡΑ: 20.00’

Παιδική παράσταση «Το ζωντανό μουσείο»

Η Παιδική Σκηνή ΔΗ.ΛΙ., πιστή στην άποψή της περί θεάτρου, εστιάζει στη δημιουργία ενός θεατρικού έργου που είναι κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη παιδική παράσταση.

Η ύπαρξη ζωντανού τραγουδιού, η επί της ουσίας συμμετοχή των μικρών θεατών, η ευαισθησία των συντελεστών και η προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή θεματολογία καθιστούν την παράσταση ένα έργο που θα εκπαιδεύσει αλλά και θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους!

Οι πρόσφυγες, ο ρατσισμός, το bullying, η εμμονή με την εξωτερική μας εμφάνιση, η βιομηχανοποίηση της φύσης, είναι μερικά από τα ζητήματα που παρουσιάζονται και θα δώσουν τροφή για σκέψη στα μικρά παιδιά και ερεθίσματα για μια διαφορετική αντιμετώπιση σε μικρούς και μεγάλους.

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΚΟΝΑΚΙΑ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 20.00’

Παιδική παράσταση «Ο Σούπερ ήρωας μέσα σου»

Το έργο «Ο Σούπερ ήρωας μέσα σου» προσπαθεί να βγάλει στην επιφάνεια τη δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Τι χρειάζεται για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε; Το κορίτσι της ιστορίας μας, έπειτα από μια αστεία παρεξήγηση, καλείται να βγάλει εις πέρας τις αποστολές που της αναθέτει ο Batman, να πιστέψει στον εαυτό της, να βρει τη δύναμη που έχει μέσα της και να ξεπεράσει την έλλειψη αυτοπεποίθησης που έχει λόγω ρατσισμού που βιώνει στο σχολείο της για τα γυαλάκια που φοράει. Θα καταφέρει το κορίτσι με τα γυαλιά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα τρέξει τρομαγμένο μακριά;

Το bullying, η σημασία της αυτοπεποίθησης, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η σωστή διατροφή και η καθαριότητα είναι μερικά από τα ζητήματα που παρουσιάζονται και θα δώσουν τροφή για σκέψη στα μικρά παιδιά και ερεθίσματα για μια διαφορετική αντιμετώπιση σε μικρούς και μεγάλους.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΚΟΤΡΩΝΑΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΠΕΤΡΙΝΑ

ΩΡΑ: 21.30’

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Πολύμνια»

Το μουσικό σύνολο «Πολύμνια» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε συνθέτες της δεκαετίας του 1980 με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια έντεχνου και λαϊκού ύφους που αντέχουν στον χρόνο και μιλούν στις καρδιές μας.

Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Μαρία Δασκαλοπούλου.

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – ΠΥΡΡΙΧΟΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΟΙΤΑ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΡΗΝΗ

ΩΡΑ: 21.30’

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Πολύμνια»

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΩΡΑ: 19.30’

Πλούτος του Αριστοφάνη

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί το καλοκαίρι 2024 το πρόγραμμα «Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας». Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η καινοτόμος αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας περιλαμβάνει περιοδεία της παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου.

Συντελεστές:

Μετάφραση - Διασκευή: Δημοσθένης Παπαμάρκος

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Μάνος Βαβαδάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου - Λίνα Σταυροπούλου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Τάσαινας

Κίνηση: Μυρτώ Γράψα

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Δραματολόγος παράστασης: Βιβή Σπαθούλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Λάσκος

Βοηθός σκηνογράφων - ενδυματολόγων: Αλεξάνδρα-Αναστασία Φτούλη

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής (Πλούτος), Κατερίνα Παπανδρέου (Πενία, Ερμής), Κατερίνα Πατσιάνη (Χρεμύλος), Ελίνα Ρίζου (Βλεψίδημος, Χορός), Βασίλης Σαφός (Καρίων)

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΑΡΕΑ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

ΩΡΑ: 21.30’

Συναυλία με τους Γιάννη Βαρδή και Χάρη Βαρθακούρη

Δύο καλλιτέχνες που χρόνια τώρα μας ταξιδεύουν μέσα από τα τραγούδια τους φέτος το καλοκαίρι «πακετάρουν» τις επιτυχίες τους και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα προσκαλώντας μας να ταξιδέψουμε μαζί τους. Να θυμηθούμε τις στιγμές που ερωτευθήκαμε, τις στιγμές που διασκεδάσαμε με τα τραγούδια τους, τα φοιτητικά μας χρόνια που ξημερώναμε σε μια παραλία με άδεια κουτάκια μπύρας και συμφωνούσαμε όλοι μας πως «τα καλύτερά μας χρόνια είναι τώρα!».

 

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΣΚΟΥΤΑΡΙ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΕΣ: 17.00’ - 22.00’

Μίνι πλανητάριο

Μία μοναδική εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά κάθονται κάτω απ’ τον θολωτό τρούλο και περιβάλλονται από ένα θέαμα ταινιών υψηλής ανάλυσης που αφορούν στην εξερεύνηση του διαστήματος. Οι εικόνες είναι τόσο ρεαλιστικές που η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη. Η απομνημόνευση και η απορρόφηση των πληροφοριών γίνεται τόσο φυσικά και ασυναίσθητα, σαν παιχνίδι.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΙΓΙΕΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΟΤΡΩΝΑΣ

ΩΡΑ: 21.30’

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Πολύμνια»

 

  • ΤΡΙΤΗ 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών


  • ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΑ: 20.00’

Παρουσίαση βιβλίου «Μαριγώ» της Μαρίας Χ. Μουγιακάκου

Μια κραυγή πόνου ακούγεται σε όλη τη Μάνη...

«Κορώνα μου, πού πας; Εγώ θα πάρω εκδίκηση...εγώ κορώνα μου, εγώ... Με τα ίδια μου τα χέρια!»

Μάνη 1936. Δύσκολος τόπος και οι άνθρωποί της απαιτητικοί και σκληροί. Ο ηθικός και άγραφος νόμος είναι ο μόνος νόμος που σέβονται. Η τιμή και η υπόληψη της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Είναι ο τόπος της βεντέτας και γδικιωμού.

Τι θα συμβεί όταν η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μιας κόρης γίνει γνωστή και ο φταίχτης –μέλος μιας ισχυρής οικογένειας– αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του;

Η βεντέτα που θα ξεσπάσει αρκεί για να ξεπλυθεί η ντροπή;

Τι θα συμβεί αν κάποιος διαφωνήσει και διαχωρίσει τη θέση του από τη φαμίλια όταν αυτή βρίσκεται σε βεντέτα με τον εχθρό;

Η εκδίκηση ή η συγχώρεση μπορεί να φέρει τη λύτρωση και να ημερέψει την ψυχή του ανθρώπου; Ποιος μπορεί να βρει τη δύναμη να συγχωρέσει τους φονιάδες;

Μία πραγματική ιστορία που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Μάνης και όχι μόνο. Ένα χρονικό με τα πρακτικά της δίκης του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου στις 15 Φεβρουαρίου 1937 και αποσπάσματα του Τύπου της εποχής μαρτυρούν τα πάντα για το έγκλημα.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.


  • ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΠΛΑΤΑΝΟΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΩΡΑ: 21.30’

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Πολύμνια»

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΜΙΝΑ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΜΥΡΣΙΝΗ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 21.30’

Συναυλία του Γρηγόρη Μπιθικώτση

Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα: Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο συνονόματος γιος του ΣΕΡ της ελληνικής μουσικής και άξιος συνεχιστής του, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του πατέρα του, θα μας ταξιδέψει σε ένα βιωματικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας που συνέθεσε αλλά και ερμήνευσε μοναδικά ο αείμνηστος πατέρας του.

Στο πρώτο μέρος, πλαισιωμένος πάντα από τη «ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ» και έχοντας στο πλευρό του την εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, θα μας ταξιδέψουν από τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη, τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου έως τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Μάνο Χατζηδάκι και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη, που η συνεργασία τους αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τραγουδήσει και να χορέψει αξέχαστες επιτυχίες του χθες και του σήμερα.

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΜΕΛΙΤΙΝΗ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

ΩΡΑ: 18.00’

Κολυμβητικοί αγώνες

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΩΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: 20.00’

Έκθεση ζωγραφικής της Γώγας Σεψάκου

Με καταγωγή από τη Μάνη, πνεύμα σπινθηροβόλο, περήφανο, ανήσυχο. Η Γώγα Σεψάκου παρακολούθησε σε σχολή εικαστικών μαθήματα ζωγραφικής τέχνης και σχεδίου. Η αγάπη της για την άγρια φύση της Μάνης και την αρχαία ελληνική μυθολογία αποτυπώνεται σε όλα της τα έργα. Γνωρίζει την κάθε γωνιά της Μάνης, η οποία για χρόνια αποτελεί πηγή έμπνευσής της. Έχει λάβει μέρος σε τοπικές εκθέσεις ζωγραφικής. Έργα της έχουν προβληθεί σε ηλεκτρονικές σελίδες εικαστικής τέχνης στο εξωτερικό, αποσπώντας αξιόλογες κριτικές και εντυπώσεις.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΩΡΑ: 19.00’

Μπάσκετ 3Χ3, διαγωνισμός βολών

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΩΡΑ: 20.00’

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Στέλλας Δούμου με τίτλο «Βαθιά στον κύκλο ν’ ασημίσει»

Η Στέλλα Δούμου γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μάνη. Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογική έκδοση "Craftbook" 2013 (εκδ. Γαβριηλίδης) και έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο. Εκτός από την ποίηση ασχολείται και με τη στιχουργική. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί και υπογράφονται στη δισκογραφία με το όνομα "Ουράνια". Το βιβλίο "Χαμηλές Οκτάβες" περιλαμβάνει τις ποιητικές συλλογές Χαμηλές Οκτάβες και Μέλισσες σφουγγαρίζουν τις κοιλάδες. Οι "Χαμηλές οκτάβες" τιμήθηκαν με το Α΄ Βραβείο του ΚΘ΄ (2012) .

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΟΙΤΥΛΟ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΩΡΑ: 21.00’

Η ομάδα σύγχρονου χορού «ΖΗΤΑ» θα παρουσιάσει το έργο «Ο Χορός του Θανάτου» στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που συντονίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Χορός του Θανάτου (Dance of Death) εστιάζει στην έννοια της σύγκρουσης εν καιρώ πολέμου, ένα επίκαιρο και βαθιά συγκινησιακό θέμα, χορογραφώντας µια παράσταση µε πολιτικά, εξπρεσιονιστικά και αλληγορικά στοιχεία που συνδυάζει τους τομείς του χορού και της μουσικής. Αντλεί έμπνευση από το ζωγραφικό έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Όττο Ντιξ µε τίτλο Der Krieg (Ο Πόλεμος) (1929-1932), καθώς και από τη συλλογή του από 50 χαρακτικά και γκραβούρες (1924). Η παράσταση, κινούμενη ανάμεσα σε αντίθετους πόλους όπως το χάος και η αρμονία, η σύγκρουση και η σύμπνοια, η ένταση και η ηρεμία, θα ενεργοποιήσει το αρχαίο θέατρο του Γυθείου µε την ενέργεια της κίνησης των τεσσάρων χορευτών δημιουργώντας ένα δυνατό και πυκνό χορογραφικό αφήγημα πάνω στην έννοια της σύγκρουσης.

Ιδέα - χορογραφία: Ίρις Καραγιάν

Μουσική: Νίκος Βελιώτης

Φωτισµοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου

Χορευτές: Μαρία Βούρου, Μάνος Κότσαρης, Δανάη Παζιργιαννίδη, Γιάννης

Τσιγκρής

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: ΖΗΤΑ, ομάδα σύγχρονου χορού

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr

 

  • ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΩΡΑ: 20.00’

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδός Σχεδίας» της Έφης Φωτεινού

Η συγγραφέας Έφη Φωτεινού, μετά τα πετυχημένα παιδικά της βιβλία, επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα και έναν έρωτα που κόβει την ανάσα στα δύο... Όπως κομμένη στα δύο είναι και η ζωή της πρωταγωνίστριας, της Μέλιας Λυρικού.

Στην οδό Σχεδίας κάπου στον Πειραιά, η Μέλια Λυρικού θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ταξιδέψει σε θάλασσες πάθους και θα ζήσει την περιπέτεια του Έρωτα ή όχι. Ή μήπως δεν είναι δική της απόφαση αυτή και είναι όλα γραμμένα από πριν με το ανεξίτηλο μελάνι της Μοίρας;

Σε κάθε περίπτωση, το «σύνδρομο του καλού παιδιού» που την «κυνηγάει» από μικρή ηλικία, αυτού που προσπαθεί να συμπεριφέρεται άψογα, «θάβοντας» παράλληλα τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες, θα τη δυσκολέψει.

Πρέπει τώρα να βγει από τον λαβύρινθο των μυστικών, των προσωπικών επιθυμιών και ηθικών φραγμών, για να ανακαλύψει την προσωπική της ευτυχία και να διαπιστώσει αν το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη έρωτα, διλήμματα, πόθους, πάθη, λάθη και… μια αόρατη κόκκινη κλωστή της Μοίρας που μας ενώνει όλους με το άλλο μας μισό, που ταξιδεύει την πρωταγωνίστρια σε Αθήνα, Μάνη, Πειραιά και Βοστώνη.

 

  • ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΒΑΧΟΣ

ΩΡΑ: 21.00’

Παράσταση θεάτρου σκιών

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΔΡΥ

ΩΡΑ: 19.00’

Ποδόσφαιρο δρόμου

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΝΗΣΟΣ ΚΡΑΝΑΗ

ΩΡΑ: 21.00’

Συναυλία Μουσικού Ομίλου Γυθείου

Ο Μουσικός Όμιλος Γυθείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, σας προσκαλούν σε όμορφα μουσικά μονοπάτια. Είναι μια βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι. Θα ερμηνευτούν παλιά αγαπημένα, πασίγνωστα τραγούδια των συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Απόστολου Χατζηχρήστου και άλλων, που τα τραγούδησαν οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σωτηρία Μπέλλου, Μαρίκα Νίνου κλπ.

Ο Μουσικός Όμιλος Γυθείου, που ιδρύθηκε το 1990 από ομάδα Γυθειατών η οποία αγαπούσε το ποιοτικό τραγούδι και γενικά τη μουσική, έχει στο ενεργητικό του πλήθος συμμετοχών σε χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό.

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 19.00’

Εκδηλώσεις για παιδιά «Ευ Αγωνίζεσθαι» - Fair Play

Παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διάφορα ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα τα οποία αναπτύσσουν τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών και συνδέονται με τους σκοπούς του μαθήματος της φυσικής αγωγής.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς. Επιπλέον η διαμόρφωση ισορροπημένης και ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών μέσα από την άθληση και το παιχνίδι. Επιμέρους στόχοι είναι οι μαθητές να γυμνάζονται, να ψυχαγωγούνται και να κοινωνικοποιούνται, δηλαδή να σέβονται τους κανόνες και τους συμμαθητές τους, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα και να υιοθετούν μορφές συμπεριφοράς που συνάδουν με τον αθλητισμό.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

ΩΡΑ: 21.30’

Μουσικά συγκροτήματα

Μια διαφορετική μουσική βραδιά έχει στηθεί στην Παραλιακή του Γυθείου. Σε κεντρικά σημεία, από την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι και την Ένωση, θα υπάρχουν μουσικοί και τραγουδιστές του τόπου μας, μετατρέποντας τη βραδινή βόλτα στο Γύθειο σε μια μουσική εμπειρία με πολύ κέφι και εκπλήξεις, αφιερωμένη σε έντεχνους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024– ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 21.30’

Αναβίωση εθίμων μανιάτικου γάμου

Πρόκειται για αναπαράσταση που θα αναβιώσει τα έθιμα του μανιάτικου γάμου. Από τις λιγοστές χαρές στη σκληροτράχηλη ζωή των παλιών Μανιατών αποτελούσαν ο γάμος και η γέννηση των παιδιών. Ο γάμος γιορταζόταν με επίσημο τρόπο στο σπίτι του γαμπρού, ενώ για τις προετοιμασίες επιστρατεύονταν όλες οι κοπέλες και τα φιλικά πρόσωπα των δύο οικογενειών. Ένας τέτοιος παραδοσιακός μανιάτικος γάμος θα αναβιώσει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στην Αρεόπολη. Είστε όλοι καλεσμένοι!

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΟΥΝΟΣ

ΩΡΑ: 21.30’

Θερινό σινεμά

 

  • ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΣΚΑΜΝΑΚΙ

ΩΡΑ: 21.30’

Θερινό σινεμά

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 20.30’

Παιδική παράσταση «Τα δώρα του Προμηθέα»

Ένα επίκαιρο, ζωντανό και διαδραστικό θεατρικό από την Παιδική Σκηνή ΔΗ.ΛΙ. Το έργο «Τα Δώρα του Προμηθέα», ξεπηδώντας μέσα από την ύλη των βιβλίων του Δημοτικού σχολείου, της μυθολογίας και των αρχαίων θεών, ταξιδεύει τους ήρωές του μέχρι το σύγχρονο κόσμο με σκοπό να αναδείξει διάφορα κοινωνικά προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους.

Η αποξένωση, η προσκόλληση στην εικονική επαφή και πραγματικότητα, η περιβαλλοντική ρύπανση, η αδιαφορία για το συνάνθρωπο και την τρίτη ηλικία είναι μερικά από τα ζητήματα που παρουσιάζονται μέσα από τις περιπέτειες του Προμηθέα και των ανθρώπων που συναντάει στο σύγχρονο κόσμο. Ένα μικρό κορίτσι, ένα ψάρι και ένας άστεγος θα βρεθούν στο δρόμο του ήρωά μας και θα δώσουν τροφή για σκέψη στα μικρά παιδιά και ερεθίσματα για μια διαφορετική αντιμετώπιση σε μικρούς και μεγάλους.

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΚΟΚΚΑΛΑ

ΩΡΑ: 21.30’

Θερινό σινεμά

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΛΑ

ΩΡΑ: 21.30’

Συναυλία με τη Νίνα Μαζάνη

Η Νίνα Μαζάνη μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο «Φως» ετοίμασε ένα live γεμάτο ενέργεια, φρεσκάδα και θεατρικότητα με τίτλο «ΦΩΣ TOUR». Η πολυτάλαντη τραγουδίστρια και ηθοποιός συνοδευόμενη από τρεις μουσικούς θα μας μαγέψει με τα τραγούδια και το χιούμορ της κάτω από το φως του καλοκαιρινού φεγγαριού.

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΩΡΑ: 20.00’

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Ένα ταξίδι γεμάτο σχήματα» της Ελευθερίας Σταματοπούλου

Η Ελευθερία Σταματοπούλου τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και εργάζεται στον τόπο μας. Μετά από ώριμη σκέψη έγραψε μια ωραία παιδική ιστορία ώστε τα παιδιά μέσα από το βιβλίο να μάθουν τα Μνημεία του κόσμου: Τέσσερις φίλες κολλητές αποφασίζουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να ζήσουν αξέχαστες περιπέτειες ταξιδεύοντας στα πιο εντυπωσιακά μνημεία του κόσμου. Εκεί μπροστά στο πλήθος δημιουργούν τα έξι βασικά γεωμετρικά σχήματα χρησιμοποιώντας μόνο τα σώματά τους. Πώς θα τους βοηθήσει ένας Κινέζος με μια κουκουβάγια αλλά και ένας Ιταλός πάνω σε μια βέσπα; Ακολούθησε τις τέσσερις κολλητές φίλες σε ένα αξέχαστο ταξίδι γεωμετρικών σχημάτων και πρωτόγνωρων εμπειριών ανά τον κόσμο.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί με διαδραστικό – θεατρικό τρόπο από την εκπαιδευτικό Βρισηίδα Αρβανίτη ώστε να ταξιδέψει καλύτερα τα παιδιά.

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΠΑΛΑΙΟΒΡΥΣΗ

ΩΡΑ: 21.30’

Θερινό σινεμά

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΆΛΙΚΑ

ΩΡΑ: 21.30’

Θερινό σινεμά


  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΩΡΑ: 21.30’

Συναυλία με την Έλλη Κοκκίνου και τον Αναστάσιο Ράμμο

Το φετινό καλοκαίρι η εκρηκτική Έλλη Κοκκίνου συναντά τον πολυτάλαντο Αναστάσιο Ράμμο και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο παρέα με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών και τεχνικών παρουσιάζοντας το απόλυτο live του καλοκαιριού!

Η Έλλη Κοκκίνου και ο Αναστάσιος Ράμμος σε κάθε τους live εμφάνιση καταφέρνουν να δημιουργούν μια «μαγική σχέση» με το κοινό που τους ακολουθεί πιστά σε κάθε τους βήμα. Παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα αποτελούμενο απ΄ τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής τους δισκογραφίας, διαχρονικά λαϊκά τραγούδια, μεγάλες ποπ και ροκ επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών καθώς και σύγχρονες επιτυχίες της Ελληνικής Δισκογραφίας, σίγουρα θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή!

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 28 & 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ: 21.30’

Θεατρική παράσταση από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ανατολικής Μάνης

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ανατολικής Μάνης ανεβάζει το πρωτοποριακό θρίλερ «Το Σκοινί», βασισμένο στην ταινία «Η Θηλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Υπόθεση: Νέα Υόρκη, 1950’s - Δυο αδελφές της υψηλής κοινωνίας προσπαθούν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους επιχειρώντας τον τέλειο φόνο.

Παίζουν οι: Βικτώρια Δεμέστιχα, Μαριάντα Ζάβαλη, Γιάννης Κληροδέτης, Λίνα Μπακολιά, Στέφανος Μουγάκος, Λεωνίδας Καλαποθάκος, Σταυρούλα Αϊβαλιώτου, Γεωργία Παραή Κολοκούρη, Βασίλης Μαρκεζίνης και Χρήστος Κοντάκος.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεμοιράκος

Κουστούμια: Έλλη Φατέκα

Σκηνικά: Θοδωρής Κοιλάκος

Φωτισμός: Γιάννης Κουλουριανάκος

Διακόσμηση: Τζο Κουρεντζή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λίνα Γεωργακάκου

Το έργο είναι κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 12 ετών.

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΟΥ

ΩΡΑ: 21.30’

Συναυλία με τους ONIRAMA

Οι ONIRAMA, το δυναμικό συγκρότημα με τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες, έρχονται γεμάτοι δυναμισμό, κέφι και ενέργεια. Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 4.000 εμφανίσεις συνολικά στην καριέρα τους, είναι αναμφισβήτητα η μπάντα με τα περισσότερα live σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι ONIRAMA γεμίζουν τις αποσκευές τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους και την καλύτερή τους διάθεση. Στο ταξίδι αυτό τους συντροφεύει μια playlist που αντανακλά την “mixin-up” ψυχή της μπάντας: από τον Δύσκολο Καιρό για Πρίγκιπες μέχρι το Ανθολόγιο για Μικρούς και Μεγάλους.

Από το Να την Προσέχεις μέχρι την ξεσηκωτική εκδοχή του Ξημερώνει και Βραδιάζει του Βασίλη Τσιτσάνη, που παρουσίασαν πρώτη φορά στα live τους την περασμένη χρονιά. Και από την Κλεψύδρα μέχρι την πρόσφατη επιτυχία τους Μετανιώνω, όλα τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, «ανακατεμένα» με τον τρόπο που μόνο οι ONIRAMA γνωρίζουν, για να μας παρασύρουν σε έναν ατελείωτο χορό.


  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΩΡΑ: 19.00’

Πινκ πονκ

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΩΡΑ: 20.00’

Παιδική παράσταση «Το καλό πάντα νικάει»

Μια διασκεδαστική, διαδραστική ιστορία για το καλό & το κακό...

Η μάγισσα Αφεντούλα είναι η τελευταία καλή μάγισσα που έχει απομείνει! Με τη μαγική της σκούπα και το ραβδί της βοηθάει όλον τον κόσμο και διορθώνει τις ζημιές που προκαλούν τα κακά ξωτικά! Τι θα συμβεί όταν το κακό ξωτικό Βιλελμίνη αποφασίζει να την καταστρέψει; Θα βοηθήσει άραγε κανείς τη μάγισσα Αφεντούλα; Στο συγκεκριμένο έργο τα παιδιά προσπαθούν να πείσουν το κακό ξωτικό ν΄ αλλάξει. Με τον τρόπο τους το καταφέρνουν και το πείθουν να αλλάξει χαρακτήρα, να γίνει καλό και να μείνουν από εδώ και στο εξής όλοι μαζί αγαπημένοι και χαρούμενοι.

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΣ

Επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη του Πολυαράβου

198 χρόνια πριν, διεξήχθη στον Πολυάραβο μια από τις καθοριστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Στον σκληροτράχηλο αυτό τόπο ελάχιστοι πολέμησαν εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον πάνοπλων. Οι οξυδερκείς κι ατρόμητοι Μανιάτες κατάφεραν να ταπεινώσουν τους εισβολείς του Ιμπραήμ, σώζοντας για ακόμη μια φορά την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης προσκαλεί όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 198η Επέτειο από την ιστορική Μάχη.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΩΡΑ: 20.00’

Ένα πολιτιστικό, ψυχαγωγικό διήμερο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Κορίνθου

ΚΥΡΙΑΚΗ: Η κωμωδία «Κι εσείς για το γιατρό;». Η ιστορία ακολουθεί έξι ανθρώπους που πάσχουν από OCD (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή), ο καθένας σε διαφορετικό «πεδίο».

ΔΕΥΤΕΡΑ: Μουσικοποιητική παράσταση από την ποιήτρια Ριάννα Ζιβανού και τρεις μουσικούς αφιερωμένη στο ελληνικό πνεύμα, την αγάπη και τον άνθρωπο.

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - ΓΥΘΕΙΟ

ΩΡΑ: 19.00’

Ποδόσφαιρο δρόμου

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - ΓΥΘΕΙΟ

ΩΡΑ: 19.00’

Πινκ πονκ

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΝΗΣΟΣ ΚΡΑΝΑΗ

ΩΡΑ: 20.00’

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Πρόκειται για μία από τις ευρύτερα εορταζόμενες συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι, ορισμένα από τα οποία συνήθως είναι κλειστά για το κοινό κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, ανοίγουν τις πόρτες τους. Ο κόσμος μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν, να μάθει για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά τους και να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε χιλιάδες χώρους που ανοίγουν σπάνια για το κοινό, καθώς και σε μοναδικές εκδηλώσεις.

Τίτλος του φετινού εορτασμού «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τον Μουσικό Όμιλο Γυθείου θα παρουσιάσουν μουσικό αφιέρωμα σε γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ     ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ        ΩΡΑ

  • Σάββατο 20 Ιουλίου       Δήμητρα Σταθοπούλου  Γύθειο Συνοικισμός         21:30
  • Τρίτη 30 Ιουλίου              Συγκρότημα Πολύμνια    Πέτρινα 21:30
  • Πέμπτη 01 Αυγούστου   Συγκρότημα Πολύμνια    Κρήνη    21:30
  • Παρασκευή 02 Αυγούστου           Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης Γύθειο Πλατεία Μαυρομιχάλη    21:30
  • Δευτέρα 05 Αυγούστου Συγκρότημα Πολύμνια    Κότρωνας            21.30
  • Τετάρτη 07 Αυγούστου Συγκρότημα Πολύμνια    Καρβελάς            21:30
  • Παρασκευή 09 Αυγούστου           Μπιθικώτσης Γρηγόρης Αρεόπολη Πλατεία Αθανάτων      21:30
  • Τετάρτη 21 Αυγούστου        Νίνα Μαζάνη         Μαυροβούνι Κάστρο Γουλά         21:30
  • Παρασκευή 23 Αυγούστου           Έλλη Κοκκίνου &  Αναστάσιος Ράμμος        Αρεόπολη Πλατεία Αθανάτων      21:30
  • Παρασκευή 30 Αυγούστου          Onirama              Γύθειο Πλατεία Ηρώου  21:30

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ «ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ        ΩΡΑ

  • Πέμπτη 25 Ιουλίου          Γύθειο Πλατεία Παλαιού Παρθεναγωγείου (ΚΠΑΜ)            21:00
  • Παρασκευή 26 Ιουλίου   Αρεόπολη           21:00
  • Σάββατο 27 Ιουλίου        Κονάκια               21:00
  • Κυριακή 28 Ιουλίου         Κότρωνας            21:00
  • Δευτέρα 29 Ιουλίου         Άγιος Νικόλαος  21:00
  • Τρίτη 30 Ιουλίου              Άγιος Βασίλης    21:00
  • Τετάρτη 31 Ιουλίου         Πύρριχος             21:00
  • Πέμπτη 01 Αυγούστου   Κοίτα     21:00
  • Παρασκευή 02 Αυγούστου           Καρέα    21:00
  • Σάββατο 03 Αυγούστου Σκουτάρι             21:00
  • Κυριακή 04 Αυγούστου  Αιγιές    21:00
  • Δευτέρα 05 Αυγούστου  Πύργος 21:00
  • Τρίτη 06 Αυγούστου       Γερολιμένας       21:00
  • Τετάρτη 07 Αυγούστου  Πλάτανος            21:00
  • Πέμπτη 08 Αυγούστου   Μίνα      21:00
  • Παρασκευή 9 Αυγούστου             Μυρσίνη             21:00
  • Σάββατο 10 Αυγούστου Μελιτίνη              21:00
  • Κυριακή 11 Αυγούστου  Οίτυλο  21:00
  • Δευτέρα 12 Αυγούστου  Μαυροβούνι      21:00
  • Τρίτη 13 Αυγούστου       Βαχός    21:00

 

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Σε μια καθημερινότητα που όλοι βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, τι καλύτερο από μια ξένοιαστη καλοκαιρινή βραδιά σινεμά κάτω από τα αστέρια. Οι προβολές περιλαμβάνουν ταινίες του σύγχρονου αλλά και παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ        ΩΡΑ

  • Δευτέρα 19 Αυγούστου  Κούνος  21:30
  • Τρίτη 20 Αυγούστου       Σκαμνάκι             21:30
  • Τετάρτη 21 Αυγούστου  Κοκκάλα              21:30
  • Πέμπτη 22 Αυγούστου   Παλαιόβρυση    21:30
  • Παρασκευή 23 Αυγούστου           Άλικα     21:30 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Με τη συνεργασία τοπικών συλλόγων οργανώνουμε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ        ΑΘΛΗΜΑ             ΩΡΑ

  • Σάββατο 10 Αυγούστου Γερολιμένας       κολυμβητικοί αγώνες     18:00
  • Κυριακή 11 Αυγούστου  Αρεόπολη           3Χ3 μπάσκετ, διαγωνισμός βολών            19:00
  • Σάββατο 17 Αυγούστου Δρυ        ποδόσφαιρο δρόμου      19:00
  • Σάββατο 31 Αυγούστου Αρεόπολη           πινκ πονκ            19:00
  • Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου   Γύθειο  ποδόσφαιρο δρόμου      19:00
  • Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου           Γύθειο  πινκ πονκ            19:00