Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76560-kentro-exelixi-epaggelmatikos-prosanatolismos-ti-prosferei/

Spartorama - Print | Κέντρο Εξέλιξη: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός; Τι προσφέρει;»

Κέντρο Εξέλιξη: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός; Τι προσφέρει;»

Κέντρο Εξέλιξη: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός; Τι προσφέρει;»
Έχει ως στόχο να βοηθήσει το μαθητή να πάρει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις και να σχεδιάσει τη σταδιοδρομία του.
Οδός Εμπόρων

Ένα πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει ως στόχο να βοηθήσει το μαθητή να πάρει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις και να σχεδιάσει τη σταδιοδρομία του.

Πώς μπορεί να βοηθήσει τον έφηβο/ενήλικα;

  • Να πληροφορηθεί έγκυρα για τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
  • Να μάθει να αναζητά, να επεξεργάζεται και να αξιολογεί πληροφορίες, καθώς και να διερευνά εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους,
  • Να αποκτήσει πληρέστερη γνώση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σου, των ενδιαφερόντων του, των ικανοτήτων-δεξιοτήτων και των αξιών του, παραγόντων, που αναμφισβήτητα επηρεάζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σου επιλογές.
  • Να λάβει την απόφαση, που του ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχει συγκεντρώσει γι’ αυτόν, για τις σπουδές & τα επαγγέλματα που ενδιαφέρουν το κάθε άτομο.
  • Να βοηθηθεί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αν είναι υποψήφιος/α για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να καταρτίσει το ατομικό του σχέδιο δράσης, ώστε να ενταχθεί στην αγορά εργασίας ή να επαναπροσδιορίσει την επαγγελματική πορεία σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες και τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά εφηβικής ηλικίας και ειδικότερα στα παιδιά, που ολοκληρώνουν τη φοίτηση τους στο Γυμνάσιο. Η σχολική τάξη της Α΄ Λυκείου θεωρείται η καταλληλότερη ηλικία για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού.  Το πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού είναι βοηθητικό και σε ενήλικες για επαναπροσδιορισμό καριέρας.

 

Πώς υλοποιείται ο επαγγελματικός προσανατολισμός;...

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://shorturl.at/lu8zO

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:  https://bit.ly/3VBeycu

 

Διαβάστε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας εδώ: https://shorturl.at/sXxwq