Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76554-proti-epistoli-pros-efesious---aggiken-i-oraaaa-apo-ton-panagioti-koumoundouro/

Spartorama - Print | «Πρώτη επιστολή προς Εφεσίους - Ήγγικεν η ώρα...» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

«Πρώτη επιστολή προς Εφεσίους - Ήγγικεν η ώρα...» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

«Πρώτη επιστολή προς Εφεσίους - Ήγγικεν η ώρα...» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο
Το ιερό δισκοπότηρο του αλάθητου των οργάνων, με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οδηγεί το κόμμα στην εξαύλωση
Οδός Εμπόρων

Τελευταία παρατηρώ ότι εκείνοι που έπρεπε να έχουν το λόγο συνεχίζουν να παραμένουν βουβοί, φιμωμένοι, πικραμένοι σε σύγκριση  με κάποιους του πρωινού καφέ και εξ απορρήτων που έχουν ξελιγωθεί στο ξεκατίνιασμα και τις υποδείξεις.

Έχουμε και μείς προφανώς το δικαίωμα να απευθύνουμε επιστολές. Όχι μόνο οι δημοσιογραφούντες/

Αυτό είναι η αφορμή που με οδήγησε να απαντήσω όπως εγώ μπορώ στην "στην πρώτη επιστολή προς Εφεσίους" του Καρτερού. Το ερώτημά μου είναι γιατί απευθύνεται στα στελέχη πρώτης γραμμής και όχι στα μέλη και τα στελέχη που καθημερινά δίνουν την μάχη επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Πάει στα σίγουρα μάλλον.

Θανάση μου και βέβαια δεν είναι το πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Τα προσχήματα τέλος (όχι ότι τα κρατούσες και πολύ-πολύ) οι συναισθηματικές  εκκλήσεις για την ενότητα του κόμματος , από τις οποίες εξαιρούσες πάντα τον Κασσελάκη. Πίστωση χρόνου ήταν.

Ανοιχτά πλέον καλείς τον "Λευτέρη τον Γιώργο τον Κώστα τον Νίκο τον Παύλο τον Γιάννη την Παναγιώτα την Μαρία την Ελένη", τους 87 και όσοι πιστοί προσέλθετε εκ των "φυλάκων του ναού" (!!), να κάνουν το "καθήκον" τους...Να ρίξουν τον Κασσελάκη και τους "στενούς του συνεργάτες"!!

Ανοιχτό διάγγελμα; Σάλπισμα για εσωκομματικό πραξικόπημα;

Δεν το βάζετε πάντως κάτω βλέπω , αυτό θα πει αγωνιστικότητα, αλλά μόνο στο εσωκομματικό πεδίο και στα ΜΜΕ, γιατί στο κοινωνικό πεδίο, μόνο για φωτογραφία και βίντεο.

Έφοδος  τον Φλεβάρη στο συνέδριο δυο ώρες πριν αρχίσει, με την επιστολή Τσίπρα  με την οποία αμφισβητούσε ανοιχτά τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο και ζητούσε νέες εσωκομματικές εκλογές! Πέντε μόλις μήνες από τις προηγούμενες!! Παγκόσμιο ρεκόρ!!

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι συνέβη την Άνοιξη.

Το ότι απέτυχε τότε το εγχείρημα οφείλεται στα μεσαία στελέχη του κόμματος που βάζοντας με σύνεση στήθη και πλάτες κράτησαν το κόμμα ενωμένο για να δώσει την μάχη των ευρωεκλογών , δεν πίστεψε κανένας βέβαια ότι παραιτηθήκατε...

Είχε ανακοινωθεί καθαρά εξ άλλου από τον Τσίπρα, η επόμενη απόπειρα για μετά τις ευρωεκλογές, με πρόσχημα το εκλογικό αποτέλεσμα. Για το οποίο αποτέλεσμα, έβαλε φυσικά και ο ίδιος το χεράκι του! Δεν έκανε απολύτως τίποτα δεν άκουσα καμία δήλωση υποστήριξης προεκλογικά...Είχε ποιο σοβαρά θέματα ενασχόλησή του με το "ίδρυμα Τσίπρα", από το να συμβάλει όντας και βουλευτής του κόμματος στην εκλογική επιτυχία του "κόμματος ΣΥΡΙΖΑ".

Έθεσε θέμα εκλογής νέου προέδρου, βάζοντας στην δημόσια συζήτηση τρείς μήνες πριν τις εκλογές, θέμα κακού εκλογικού αποτελέσματος!! Ποιος το κάνει αυτό προεκλογικά; Μήπως υπάρχει μετάλλαξη, δεν μπορεί να είναι σοβαρή πολιτική στάση αυτή.

Δυο εκλογικές ήττες, αγνόησε επιδεικτικά την υποχρέωσή του να απολογηθεί, για το τι δεν πήγε καλά ,τι κόμμα παρέδωσε...

Αγνόησε το ότι ακολούθησαν δυο διασπάσεις...

Αγνόησε την μετωπική επίθεση όλου του συστήματος που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να καταρρεύσει συνολικά.

Αγνόησε το ότι μέχρι δυο μήνες πριν τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις τον έδιναν κάτω από 10 και στην τρίτη ή και τέταρτη ακόμη θέση.

Δεν είπε κανείς κουβέντα από την τότε ηγετική ομάδα, γιατί το κόμμα υπό την ηγεσία τους, πήγε από το 32 του 2019 στο 18 το 2023...

Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Δεν ήταν κυβέρνηση. Ανεξήγητο;

Ένα κόμμα υπό παράλυση με στρατό επαγγελματικών στελεχών που έπιναν καφέ στους διαδρόμους και τα γραφεία Κουμουνδούρου, Λεωνίδου κα αλλού, την ώρα που οι Νομαρχιακές και οι οργανώσεις έψαχναν φως για πολιτική δράση με ένα μικρό κεράκι στο χέρι βασισμένοι στην πολιτική τους εμπειρία.

Τότε τα όργανα λειτουργούσαν; όπως ζητάει τώρα ο Καρτερός;

Όχι βέβαια...ούτε καν με τηλεδιάσκεψη, στην μετά Τσίπρα εποχή, λειτούργησαν πιο πυκνά!

Και τώρα καλεί ο Καρτερός, όλους αυτούς που από το 2023 έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, να μιλήσουν ("βρε μίλα", όπως γράφει!!!)...

Θα μας πει εάν συμφωνούσε ο ίδιος γι΄ αυτούς που "μιλούσαν" τότε σε άλλη γλώσσα επί Τσίπρα; τι μύδρους εξαπέλυε από τις στήλες της Αυγής, δεν έχουμε  απώλεια μνήμης αλλά και τα γραφτά μένουν.

Το θεωρούσε τότε "δημοκρατικό τους δικαίωμα";

Όχι βέβαια...Τότε ήταν "βαβέλ"!! Τώρα είναι "δημοκρατικό δικαίωμα" για το οποίο η Αριστερά έχει δώσει αγώνες!!!

Τώρα όλα στο φως τότε τα μέλη και οι φίλοι που αγωνιούσαν, στο σκοτάδι.

Θυμάται ή επιλεκτικά ξέχασε, ο Τσίπρας τότε που τον άδειαζαν συνεχώς Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος και λοιποί, που δεκάδες προβεβλημένα στελέχη έκαναν παρατεταμένη λευκή απεργία, που περιδιάβαιναν κανάλια και φιλόξενες γι΄ αυτούς σελίδες, για να ασκήσουν το "δημοκρατικό τους δικαίωμα" να διαφωνούν ανοιχτά και δημόσια με τον πρόεδρο του κόμματος;

Που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τι πιστεύεις Θανάση ότι τα μέλη του κόμματος δεν τα έβλεπαν, δεν καταλάβαιναν, πίκρα καθημερινά τα ποτίζατε.

Μετά τις εκλογές ζητούσαν να συζητήσουμε τα πάντα από το μηδέν και η απάντηση σας, δεν μας πρέπει "το αυτομαστιγωμα"

Πρέπει να μας  πεις επίσης για να γνωρίζουμε εάν συμφωνούσε σαν εργαζόμενος της, με την απόφαση του 2022 για το κλείσιμο της Αυγής; Ή τότε ήταν σωστή η απόφαση επειδή το κόμμα δεν είχε χρήματα, ενώ τώρα είναι λάθος επειδή την εφαρμόζει ο Κασσελάκης;

Η Αριστερά όντως έρχεται από μακριά...Και θα πάει μακριά!

Μετά το 2019 υποσχεθήκατε ότι θα τα αλλάξετε όλα και μας αλλάξατε τα φώτα.

Η Αριστερά πρέπει να πάει μακριά αρκεί να μην εκτροχιαστεί το τρένο από τις γραμμές του.

Όχι όμως με τον τρόπο που πορεύονταν μέχρι τώρα. Με τον τρόπο της παραλυσίας, της θεοποίησης των "οργάνων" και των μηχανισμών, με το πολιτικό σύστημα να παράγει πολιτική για λογαριασμό μας και  εμείς να το παρακολουθούμε και να αποδεχόμαστε τις υποδείξεις ("κεντροαριστερών αναζητήσεων") επιχειρηματικών κύκλων...

Για ένα εσωτερικό ερωτηματολόγιο που ζητούσε την γνώμη των μελών για το θέμα της κεντροαριστεράς κοντέψατε να γκρεμίσετέ το κάστρο, αγωνία; Μήπως αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του κόμματος;

Σήμερα δεν αλλοιώνεται που το κάνε τε περατζαδα στο γυαλί και ψάχνετε για πρόσωπο που θα ηγηθεί, κάντε το κόπο έστω και τώρα να ρωτήσετε τα μέλη τι θέλουν, θα φάτε μια ακόμα φόλα.

Το κάλεσμα "μίλα βρέ", που τους απευθύνεις δεν ξέρω αν έχουν άραγε τι να μας  πουν , η γλώσσα είναι ξύλο.

Το ιερό δισκοπότηρο του αλάθητου των οργάνων, με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν  οδηγεί το κόμμα στην εξαύλωση.

Τα όργανα από αναγκαία διαδικασία ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ πολιτικής και ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ της πολιτικής, μετατρέπονται σε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ελέγχου του κόμματος και ΑΠΟΚΟΠΗΣ των μελών από αυτά.

Θα πάει μακριά, τελειώνοντας με τις ιεροτελεστίες των "οργάνων" και των "διαδικασιών"...

Ο επιδέξιος πολιτικός ακροβάτης πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι το μόνο ”υποκείμενο” στο οποίο ανήκει ο ρόλος του ηγέτη είναι το συλλογικό ”εγώ” των ανθρώπων της εργασίας, που διεκδικεί αποφασιστικά για τον εαυτό της το δικαίωμα να υποπίπτει σε σφάλματα και να μαθαίνει τη διαλεκτική της ιστορίας. Τα σφάλματα που διαπράχθηκαν από ένα αληθινό κοινωνικό κίνημα είναι ιστορικά απείρως γονιμότερα και πολυτιμότερα από το αλάθητο της καλύτερης «κεντρικής επιτροπής», «δεξαμενών σκέψεις» και άλλων τινών πολιτικών παραμάγαζων.

Ά...Και θα πάει μακριά στα σίγουρα, μόνο διασφαλίζοντας το δικαίωμα των μελών να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ αυτά και για την ΗΓΕΣΙΑ τους, απ’ ευθείας και όχι μέσω αντιπροσώπων και για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ του κόμματος και για το ΠΩΣ θα ασκείται αυτή.

Γιατί, όπως αποδείχθηκε εμφατικά, οι μέχρι τώρα μέθοδοι εφαρμογής της πολιτικής του (ή καλύτερα η μη εφαρμογής της που είναι και το πιο σωστό), οδήγησαν στην εκλογική συντριβή του 2023!!

Πιστεύω και εύχομαι, ο "Λευτέρης, ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Νίκος, ο Παύλος, ο Γιάννης, η Παναγιώτα, η Μαρία, η Ελένη" και οι "λοιποί φύλακες του ναού" να σταθούν όντως στο ύψος τους και να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που πρέπει. Να γίνει ο επικεφαλής της προσπάθειας αναγέννησης της χώρας.

Α.... και να μην ξεχνάνε ότι το Φθινόπωρο έχουμε συνέδριο σας περιμένουν εκπλήξεις μεγαλύτερες από την Άνοιξη του 2024!!!

 

Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ