Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76471-confusions-i-chaos-i-i-apolyti-sygchysi--ma-alla-logia-i-zoi-mas-sto-sanidi-apo-tin-anastasia-kanellopoulou/

Spartorama - Print | «CONFUSIONS ή ΧΑΟΣ ή Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, μ΄ άλλα λόγια η ζωή μας στο σανίδι!» από την Αναστασία Κανελλοπούλου

«CONFUSIONS ή ΧΑΟΣ ή Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, μ΄ άλλα λόγια η ζωή μας στο σανίδι!» από την Αναστασία Κανελλοπούλου

«CONFUSIONS ή ΧΑΟΣ ή Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, μ΄ άλλα λόγια η ζωή μας στο σανίδι!» από την Αναστασία Κανελλοπούλου
Κριτική σ’ ένα υπέροχο θεατρικό έργο που παρουσιάζει η ΕΘΟΛ στην πόλη μας
Οδός Εμπόρων

Χθες το βράδυ, πέρασα υπέροχα!

Παρακολούθησα μια ακόμα θεατρική παράσταση της ΕΘΟΛ (Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας) που παίζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (Βιβλιοθήκη). Μια παράσταση που εδραίωσε την άποψή μου ότι πλέον έχουμε στην πόλη μας μια από τις καλύτερες, πιο πειθαρχημένες, πιο ώριμες, πιο αφοσιωμένες και απολύτως επαγγελματικής διάστασης ερασιτεχνική θεατρική ομάδα!

Σε μια αίθουσα που τρανταζόταν από το γέλιο, οι θεατές βλέπαμε να ξετυλίγεται στην σκηνή η ίδια η ζωή μας! Μια ζωή που διανθίζεται από τόση ένταση και τόση σύγχυση που πραγματικά μετατρέπεται σε μια φοβερή κωμωδία σε κάθε της σκηνή! Η σκηνοθεσία δικαιώθηκε απόλυτα! Ήταν άψογη!

Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται φυσικά και στο καλογραμμένο σενάριο, ρεαλιστικό και ευχάριστο, που με ευγένεια και διακριτικότητα παρουσιάζει πτυχές της καθημερινότητάς μας μέσα και έξω από το σπίτι, φωτογραφίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές.

Η διανομή των ρόλων στους ερασιτέχνες ηθοποιούς υπήρξε επίσης άψογη, με αποτέλεσμα η ερμηνεία να είναι εξαιρετικά πετυχημένη!

Οι ενδυματολογικές επιλογές, που προέρχονται από χορηγίες καταστημάτων της πόλης μας, απλές και ενδιαφέρουσες, αναδείκνυαν με πολλή επιτυχία τους ρόλους!

Την εμφάνιση συμπλήρωνε με μεγάλη φαντασία και επιτυχία το χτένισμα, που σημαίνει ότι κάθε συντελεστής της παράστασης είχε μπει βαθιά στο πετσί των ρόλων!

Σκηνικά απλά, συμβατά με κάθε σκηνή και με  έξυπνη εναλλαγή από τους ίδιους τους ηθοποιούς, πράγμα που τους έφερνε πιο κοντά στον θεατή  καθιστώντας πιο οικεία την παράσταση.

Μουσική και ήχοι που ενίσχυαν την ένταση και δημιουργούσαν την ατμόσφαιρα της σύγχυσης, χωρίς να κουράζουν και με εξαιρετική την ιδέα της ζωντανής μουσικής από μέρος της μπάντας του Δήμου μας.

Η αφίσα και το πρόγραμμα είχαν τον χαρακτήρα ενός ήπιου εντύπου, στο οποίο, αν το πρόσεχες καλύτερα,  η Σύγχυση αποτυπώνεται με πολλή επιτυχία στο κρανίο των εικονιζόμενων προσώπων.

Πραγματικά το λάτρεψα και γελάσαμε πάρα πολύ!

Θα χάσετε πραγματικά αν δεν μπορέσετε να δείτε αυτή την υπέροχη παράσταση!

Μπράβο σε όλους τους συντελεστές και στους χορηγούς της παράστασης!

Νομίζω ότι είναι πια ώριμος ο χρόνος να σκεφτούμε πολύ σοβαρά ως Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σπάρτης και την στέγασή του με τρόπο που θα διευκολύνει την εξαιρετική του δραστηριότητα!

 

Αναστασία Κανελλοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Σπάρτης, Εκπαιδευτικός










-------


Νέα παραγωγή από την ΕΘΟΛ.

Confusions του Allan Ayckbourn σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.

Πρεμιέρα 31/05/2024

Επόμενες παραστάσεις: 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15 και 16 Ιουνίου στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Σπάρτης (Ισόγειο Βιβλιοθήκης).

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 6973 566 620