Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76412-me-megali-epituchia-pragmatopoiithike-sti-sparti-i-timitiki-bradia-gia-ton-dimostheni-aa-matala/

Spartorama - Print | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη η Τιμητική Βραδιά για τον Δημοσθένη Α. Ματάλα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη η Τιμητική Βραδιά για τον Δημοσθένη Α. Ματάλα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη η Τιμητική Βραδιά για τον Δημοσθένη Α. Ματάλα
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή στην οποία ο συγγραφέας Δ.Ματάλας παρέδωσε εξαιρετικά αφιερωμένο αντίτυπο τού τελευταίου βιβλίου του στην παρούσα Ελένη Σαμαράκη, την σύζυγο τού αείμνηστου κορυφαίου πνευματικού ανθρώπου Αντώνη Σαμαράκη
Οδός Εμπόρων

Την περασμένη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων Ν. Βρεττάκου – Γ. Ρίτσου, οι εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη και ο εκδοτικός οίκος Κέδρος οργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης των τελευταίων βιβλίων του Δημοσθένη Α. Ματάλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και λόγω της εξαιρετικής οργάνωσης, της ποιότητας των ομιλιών, αλλά και λόγω αθρόας προσέλευσης και συμμετοχής ενός εκλεκτού ακροατηρίου, που επετεύχθη με την κινητοποίηση της σπαρτιάτικης κοινωνίας, η οποία έδειξε εμπράκτως ότι τιμά τον συγγραφέα, το δημόσιο πρόσωπο, τον άνθρωπο Δ.Ματάλα.

Για τα δύο τελευταία βιβλία του μίλησαν:

Για το “Βαλσάροντας με την Υβόν ντε Κάρλο” (εκδόσεις Κέδρος)

  • ο Παναγιώτης Παπαλεξανδράκος, ιατρός
  • η Δρ.Γεωργία Κακούρου –Χρόνη, τ. Επιμ/τρια της Εθνικής Πινακοθήκης, που ανέγνωσε και βιβλιοκρισία της διαπρεπούς λάκαινας λογοτέχνιδος Ελένης Σαραντίτη.

Για το τελευταίο βιβλίο “Ο λόγος περί των καλών και των κακών αυτού του κόσμου” (εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη) μίλησαν οι

  • Ρούλα Σαμαϊλίδου - Βάκου, συγγραφέας
  • Γιάννα Κατσουγκράκη, αρχαιολόγος
  • Γιώργος Μονεμβασίτης, κριτικός & ιστορικός μουσικής.

Η σπουδαία πνευματική βραδιά έκλεισε με χαιρετισμό, εκ μέρους των εκδοτών, του Γιώργου Δημακόγιαννη και τις ευχαριστίες που συγκινημένος εξέφρασε ο συγγραφέας Δημοσθένης Α. Ματάλας.

Για τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανταποκρίθηκε άψογα η συμπατριώτισσά μας Ελένη Τζικάκου, συγγραφέας, επιμελήτρια εκδόσεων.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή στην οποία ο συγγραφέας Δ.Ματάλας παρέδωσε εξαιρετικά αφιερωμένο αντίτυπο τού τελευταίου βιβλίου του στην παρούσα Ελένη Σαμαράκη, την σύζυγο τού αείμνηστου κορυφαίου πνευματικού ανθρώπου Αντώνη Σαμαράκη, ο οποίος με επιστολές από το έτος 1960 είχε ενθαρρύνει τον τότε μαθητή Ματάλα να ασχοληθεί με την συγγραφή και την λογοτεχνία!... Ως γνωστόν ο Σαμαράκης (1919-2003) δημιούργησε ένα έργο που αντήχησε τόσο εθνικά όσο και διεθνώς, κερδίζοντας αναγνώριση ως ένας από τους πιο σεβαστούς συγγραφείς της Ελλάδας του 20ού αιώνα...


Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωπος τού Σεβασμ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης, οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλ. Κρητικός και Θαν. Δαβάκης, ο Α/Περιφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μ. Βακαλόπουλος, ο Α/Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Σπ. Τζινιέρης κ.π.ά.