Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/76096-epistoli-diamarturias-duo-mathitrion-gia-tin-kopi-ton-eukalupton/

Spartorama - Print | Επιστολή Διαμαρτυρίας Δύο Μαθητριών για την Κοπή των Ευκαλύπτων

Επιστολή Διαμαρτυρίας Δύο Μαθητριών για την Κοπή των Ευκαλύπτων

Επιστολή Διαμαρτυρίας Δύο Μαθητριών για την Κοπή των Ευκαλύπτων
«..γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να καρφώσουμε τις ζωγραφιές στα δένδρα, για να μην κόψουν άλλα δέντρα!»
Οδός Εμπόρων

Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ικανοποίηση και επιβεβαίωση της ορθότητας της απόφασής μας να προσφύγουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την ανάλγητη κοπή 33 ευκαλύπτων στον δρόμο Σπάρτη-Μυστρά, από την επιστολή της Έλλης και της Χαράς.

Είναι πια 6 χρόνων και κατανοούν απολύτως το περιβάλλον τους και τις μεταβολές, τόσο εκείνες που συντελούνται για καλό, όσο και τις απροκάλυπτες και άνανδρες επεμβάσεις των «κακών»

Όπως γράφουν η Έλλη και η Χαρά, «…πηγαίνοντας καθημερινά στο νηπιαγωγείο μας, βλέπουμε τους ευκαλύπτους που τους έριξαν στο χώμα και τους «κακούς» ανθρώπους να συνεχίζουν να κόβουν τα δέντρα.»

Έτσι οι δύο νεαρές…ακτιβίστριες αποφάσισαν ότι θέλουν να καρφώσουμε στα δέντρα που έχουν μείνει όρθια, τις πινακίδες που ζωγράφισαν. Το αποφάσισαν, είπαν, και «..γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να καρφώσουμε τις ζωγραφιές στα δένδρα, για να μην κόψουν άλλα δέντρα!»              

Μπορεί να μην κινητοποιήθηκε η κοινωνία της Σπάρτης όσο θα έπρεπε γι’ αυτή την βαναυσότητα, οι φωνές διαμαρτυρίας, όμως, ήταν πολλές, αλλά όλες τις επισκίασαν οι φωνές της Έλλης και της Χαράς και η πράξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας που μας συγκίνησε!

Πραγματικά τις ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας και τους υποσχόμαστε ότι θα αγωνιζόμαστε για να κυριαρχούν οι «καλοί» και να μην κοπούν άλλα δένδρα, αναίτια!

Οι δυο μικρούλες έδωσαν νέο περιεχόμενο στους στόχους και στις προσπάθειές μας και τους το χρωστάμε!

Νομίζουμε ότι μπορούμε να στείλουμε ένα θαυμάσιο μήνυμα παντού, αν τα σχολεία ευαισθητοποιούσαν τα παιδιά προς την παραπάνω κατεύθυνση, αυτήν που έδειξαν οι δυο μικρές ακτιβίστριες!

Αναστασία Κανελλοπούλου

Μαρία Τσιρώνη