Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/7557/

Spartorama - Print | Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος στην Ενορία Τσεραμιού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος στην Ενορία Τσεραμιού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος στην Ενορία Τσεραμιού
Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους όσους συνετέλεσαν σ΄ αυτήν την επιτυχία
Οδός Εμπόρων

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, η Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, κατά το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποίησε, με εξαιρετική επιτυχία, δύο εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ιατρό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Dr. Χρήστο Κομνηνό, Χειρούργο Ουρολόγο - Ανδρολόγο (MD, MSC, PhD, FEBU) με θέμα: «Παθήσεις του προστάτη και νεότερες τεχνικές αντιμετώπισής τους». Την ομιλία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου π. Γεώργιος Λάτσης καθώς και κάτοικοι από τη Σπάρτη, τη Μαγούλα, το Ξηροκάμπι, το Γεράκι και τα γύρω χωριά. Μετά τα όσα, ομολογουμένως, ενδιαφέροντα και εξόχως διαφωτιστικά ανέφερε ο αγαπητός ιατρός κ. Χρήστος Κομνηνός για το σημαντικό αυτό θέμα που ταλανίζει, σήμερα, τον ανδρικό πληθυσμό, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ με μεγάλη χαρά δέχτηκε μία όμορφη εικόνα του Αγίου Δημητρίου σε κεραμίδι καθώς και ένα βιβλίο με τον βίο του Αγίου Δημητρίου από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να τον ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. 

Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017, η Ενορία του Τσεραμιού σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και την διευθύντρια του τμήματος κ. Μαρία Καλκάνη, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός της. Η υποδειγματική συμπεριφορά και η απαράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ιατρός κ. Ιωάννης Κοντονής, η προϊσταμένη του τμήματος κ. Φλωρεντία Ψαθά, ο νοσηλευτής κ. Κωνσταντίνος Κούτσαρης και η νοσηλεύτρια κ. Θεώνη Κούλη ήταν εξόχως χαρακτηριστική, ενώ και η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική. Με το πέρας της αιμοδοσίας και την προσφορά από τον εφημέριο της Ενορίας ενός βιβλίου με την παράκληση και το βίο του Αγίου Δημητρίου, ως δείγμα της βαθιάς του ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το συνεργείο αιμοληψίας, όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αίθουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέσματα και την πορτοκαλάδα που με ιδιαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Φιλοπτώχου της Ενορίας του Τσεραμιού. 

Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και εύχεται ολόψυχα όπως ο Φιλάνθρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδαψιλεύει την υγεία και την μακροημέρευση για ευόδωση των κόπων και των έργων τους. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν κατά το διήμερο 25 - 26 Οκτωβρίου, όπου την Τετάρτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής και ώρα 6:15 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ανήμερα της εορτής και από ώρας 7:15 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. 

Πηγή: EnoriaTseramiou.blogspot.gr 

Φωτογραφίες: Αντωνία Βασιλάκου