Vekrakos
Spartorama | Πρώτη γενική συνέλευση για το «Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας»

Πρώτη γενική συνέλευση για το «Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας»

Spartorama 11/10/2017 Εκτύπωση Δημοτικά
Πρώτη γενική συνέλευση για το «Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας»
Την Τετάρτη 11/10/2017 και ώρα 7:00 µ.µ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης, Γκορτσολόγου 119
Οδός Εμπόρων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΕΦΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι της Λακωνίας η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Συντ/χων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας σας απευθύνει θερμό - αγωνιστικό χαιρετισμό.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε το καταστατικό µας από το Πρωτοδικείο της Σπάρτης για την δημιουργία του Σωματείου µας.

Συνάδελφοι θέλουμε να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο εφαρμογής αντιλαϊκών μνημονίων που έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και του λαού. Ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους, µας οδηγούν στην εξαθλίωση έχουν ψηφίσει 23 νόμους που πετσοκόβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα το θερινό επίδομα, το ΕΚΑΣ κλπ.

Ετοιμάζουν νέο κόψιμο από την 1/1/2019 και ότι έχει απομείνει το απομυζά η Φορολογία τόσο η άμεση αφού μειώθηκε το αφορολόγητο και αυξήθηκαν οι έμμεσοι Φόροι στο 24 τοις εκατό.

Ανάλογη επίθεση δεχόμαστε και στην υγεία, πρόνοια αφού καταργήθηκαν αρκετές από τις παροχές που είχαμε κατακτήσει.

Είναι κατανοητό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μονόδρομος είναι η σύγκρουση µε αυτή τη πολιτική οργάνωση και αγώνα σε συμπόρευση µε το ταξικό - εργατικό κίνημα να αντιδράσουμε, να απαιτήσουμε όλα όσα µας ανήκουν. Να βροντοφωνάξουμε φέρτε πίσω τα κλεμμένα µε αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο οργανωμένο κίνημα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, Δημοσίου, ΝΑΤ, Εμπόρων, Δικηγόρων κλπ.

Με Σωματεία σε όλους τους Νομούς της Χώρας που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, µε πορείες μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. 

Είναι καιρός και οι συνταξιούχοι της Λακωνίας να συμπαραταχτούν µε τους υπόλοιπους συνταξιούχους της Χώρας εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση είμαστε και εμείς θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Γι΄ αυτό το λόγω πήραμε πρωτοβουλία αρκετοί συνταξιούχοι του ΙΚΑ να ιδρύσουμε Σωματείο Συνταξιούχων Λακωνίας ΙΚΑ - ΕΦΚΑ που θα παλέψει μαζί µε όλους τους συνταξιούχους της Χώρας για να σταματήσει η βαρβαρότητα, να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι νόμοι που µας κόβουν τις συντάξεις και τα άλλα δικαιώματα να απαιτήσουμε: Δωρεάν Υγεία για όλους µε εξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία. Να παλέψουμε για προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους της Λακωνίας.

Η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου σας καλεί στην πρώτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11/10/2017 και ώρα 7µ.µ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης Γκορτσολόγου 119 μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι δεν είναι µέλη, θα γίνουν µέλη στην Γ. Σ.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

  1. Ενημέρωση για την ίδρυση του Σωματείου
  2. Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις νέες περικοπές των συντάξεων από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συντ/χων ΙΚΑ συνάδελφο Π, Σοφό
  3. Αίτηση εγγραφής στην Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι Λακωνίας γραφτείτε στο Σωματείο Συνταξιούχων.

Όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στις βάρβαρες πολιτικές που πετσοκόβουν τις συντάξεις και τα δικαιώματα µας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11/10/2017, ΩΡΑ 7 µ.µ.

ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

(Γκορτσολόγου 119)

Η προσωρινή Διοίκηση


Οδός Εμπόρων