Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/65028-pneumatiki-estia-spartis-parousiasi-tou-leukomatos-agia-sofiaa-oi-naoi-tis-tou-theou-sofias-ana-ton-kosmo/

Spartorama - Print | Πνευματική Εστία Σπάρτης: Παρουσίαση του Λευκώματος «Αγία Σοφία. Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο»

Πνευματική Εστία Σπάρτης: Παρουσίαση του Λευκώματος «Αγία Σοφία. Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο»

Πνευματική Εστία Σπάρτης: Παρουσίαση του Λευκώματος «Αγία Σοφία. Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο»
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023
Οδός Εμπόρων

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παλαιολόγεια 2023», σε συνεργασία με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, παρουσιάζει τον τόμο, «Οι ναοί της του Θεού Σοφίας».

Ο τόμος για τις Αγίες Σοφίες του κόσμου, που εκδόθηκε από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, αποτελεί πολύτιμο εγχειρίδιο, αλλά και επιστημονικό εργαλείο για τους ναούς ανά τον κόσμο, που χτίστηκαν στο πρότυπο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.

Συνολικά, στον τόμο έχουν συμπεριληφθεί 37 ναοί από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγία Σοφία στην Καστροπολιτεία του Μυστρά καθώς και η Αγία Σοφία της Μονεμβασιάς ενώ τα άρθρα έχουν γράψει 36 ερευνητές-επιστήμονες.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Παλαιολογείων 2023 στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 19:00.

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

 

Εκ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

του Δήμου Σπάρτης