Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61765-nomarchiaki-epitropi-lakonias-tou-syriza-ps-atmima-ygeiasa---anakoinosi/

Spartorama - Print | Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Τμήμα Υγείας) - Ανακοίνωση

Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Τμήμα Υγείας) - Ανακοίνωση

Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Τμήμα Υγείας) - Ανακοίνωση
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να τοποθετηθεί με ακρίβεια επί του θέματος και να δεσμευτεί για τις όποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να προχωρήσει τελικά το έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Το όνειρο για την ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στη Σπάρτη άρχισε να  παίρνει «οστά» επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε έτοιμη την σύμβαση με το ΙΣΝ και δρομολογημένη τη κατασκευή του με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Μία κοινωφελής διαδικασία χωρίς ίχνος σκοπιμότητας για οικονομικό κέρδος. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στόχευε μόνο στην βελτίωση του ΕΣΥ στον νομό μας χωρίς ουδεμία απαίτηση για σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα κάτι που διαφαινόταν στην αρχική σύμβαση. Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη έδειξε σπουδή να αλλαχτεί το νομικό πρόσωπο του νέου νοσοκομείου σε ιδιωτικού δικαίου αλλά ολιγώρησε σε σημείο αδιαφορίας για την τήρηση των  χρονοδιαγραμμάτων ,την πορεία των έργων και τελικά την διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι οι Λάκωνες ενημερώθηκαν πως ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και ακυρώθηκε. Το ΙΣΝ δήλωσε χαρακτηριστικά πως βρήκε τις προσφορές υπέρογκες έως και υπερδιπλάσιες της αρχικής Δωρεάς (έχοντας φυσικά λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις: πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).  Η είδηση αυτή προκάλεσε τεράστια αγωνία και απογοήτευση στους πολίτες της Σπάρτης και λαμβάνοντας υπόψιν πως το υπάρχον παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου έχει ήδη αρχίσει να αποδομείται με κατεδαφίσεις/μεταφορές/αλλαγές η αισθητή δυσλειτουργία του είναι ορατή. Η εξέλιξη αυτή εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ καταδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητα της και την εμμονή της για διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με γνώμονα το κέρδος. Μήπως οι υπέρογκες απαιτήσεις των κατασκευαστικών Εταιρειών ενθαρύνονται από τη προσφιλή τακτική του Μαξίμου να ενισχύει συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρείες μέσα από το «όργιο» των απ’ ευθείας αναθέσεων δημοσίων έργων;

Οι πρόχειρες και καθησυχαστικές δηλώσεις των Γκάγκα-Σκέρτσου δεν παρέχουν καμμία εγγύηση στην τοπική μας κοινωνία. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να τοποθετηθεί με ακρίβεια επί του θέματος και να δεσμευτεί για τις όποιες  πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να προχωρήσει τελικά το έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά την εκλογική μας νίκη, η επαναφορά λειτουργίας του υπάρχοντος νοσοκομείου σε υψηλά επίπεδα και η εκπλήρωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου θα αποτελούν κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για τον νομό μας έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιοτική, γρήγορη και αποτελεσματική προσφορά Δημόσιων και Δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.