Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61730-gia-proti-fora-sta-autodioikitika-chronika--dimotiki-archi-apechei-apo-sunedriasi-dimotikou-sumbouliou-tin-opoia-i-idia-sugkalese/

Spartorama - Print | Για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά, Δημοτική Αρχή απέχει από συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την οποία η ίδια συγκάλεσε

Για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά, Δημοτική Αρχή απέχει από συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την οποία η ίδια συγκάλεσε - video

Για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά, Δημοτική Αρχή απέχει από συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την οποία η ίδια συγκάλεσε
Μήπως ήρθε η ώρα οι δυο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αρχίσουν να πιέζουν και να αναζητήσουν τρόπους ώστε να αναλάβει -και σύντομα ει δυνατόν- ένα σχήμα «Δημοτικής Σωτηρίας»;
Οδός Εμπόρων

Μια ατμόσφαιρα παρακμιακής αναγούλας επικράτησε στη συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Ούτε λίγο ούτe πολύ ο Δήμαρχος Σπάρτης εγκάλεσε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου διότι λέει ότι συγκάλεσε συνεδρίαση παρανόμως. χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του. Πρόσθεσε δε στο email  που απέστειλε πριν την συνεδρίαση μόνον στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων ότι προφανώς η κα Δαράκη τα έκανε όλα αυτά «θεωρώντας ότι έχει την κρυφή στήριξη κάποιων».

Προφανώς οι δυο παρατάξεις (απείχε και η παράταξη του κ. Βουνάση) που παρέστησαν και αποτελούσαν απαρτία, δεν θεώρησαν ότι υπάρχει κάτι το παράνομο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προχώρησαν κανονικά στην συζήτηση των θεμάτων  -τουλάχιστον σε αυτά που δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η παρουσία του εισηγητή, που απουσίαζε όπως προείπαμε-.

Φυσικά η κα Δαράκη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτές τις θλιβερές εξελίξεις τεκμηριώνοντας μάλιστα την άποψή της ότι αυτή δεν έπραξε καθόλου παράνομα.

Ακολούθησε τοποθέτηση πολλών Δημοτικών Συμβούλων πάνω στo συγκεκριμένο θέμα, οι οποίο στο σύνολό τους στηλίτευαν το γεγονός της αποχής κάποιων από μια συνεδρίαση που συγκάλεσαν οι ίδιοι και χρέωσαν το ατόπημα στην από καιρού διάλυση της Δημοτικής Αρχής.

Μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να παρακολουθήσετε τα τεκταινόμενα και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας

 

Δεν θα σταθούμε στο αν η συνεδρίαση ήταν παράνομη ή όχι ούτε στα επιχειρήματα του κ. Δημάρχου ούτε της κας Δαράκη.

Ένα είναι σίγουρο, άπαξ και δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή η κόντρα, αυτή η διχογνωμία έστω, έπρεπε να λυθεί εντός -και κεκλεισμένων των θυρών- της Δημοτικής Αρχής.

Αντ’ αυτού ο κ. Δήμαρχος επέλεξε την δημόσια αντιπαράθεση με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δημοσιοποιώντας (παραπάνω δημοσιοποίηση δεν γινόταν) την εσωτερική διαδικαστική διαφωνία; Σοφότερη αποδείχτηκε η κα Δαράκη η οποία παραβρέθηκε στην συνεδρίαση με σκοπό να μην μεγαλοποιήσει και επικοινωνήσει την υφέρπουσα διαφωνία.

Αναγκάστηκε να μιλήσει η κα Δαράκη και αποτύπωσε με ευγενικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής. Τόνισε με έμφαση το γεγονός ότι «τα πράγματα δεν γίνονται όπως θα έπρεπε να γίνονται».

Φυσικά δεν μας είπε τίποτα το καινούργιο και φαίνεται ότι η αρχικώς εμφανής κόντρα Δεδεδήμου - Δαράκη επεκτείνεται και σε άλλα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής.

 

Θα μου ήταν αδιάφορα όλα αυτά, αν αυτή η διαλυμένη παράταξη, οι ελλειμματικές προσωπικότητες και οι παλιμπαιδίζοντες ηγέτες δεν κρατούσαν την τύχη της πόλης -της πόλης που ζω- στα χέρια τους για τους επόμενους εννιάμιση μήνες.

Δεν είναι λίγο αυτό το χρονικό διάστημα για μια πόλη. Άλλοι Δήμοι έκαναν θαύματα σε εννιάμιση μήνες. Πολύ με ενοχλεί το μότο: «δεν βαριέσαι, για τους επόμενους μήνες ο Δήμος θα πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο».

Ε όχι κύριοι, αν ψάξετε τα αεροπορικά δυστυχήματα θα δείτε ότι πολλά από αυτά συνέβησαν επειδή οι υπεύθυνοι νόμιζαν ότι το αεροπλάνο ελέγχει ο αυτόματος πιλότος.

Σε κεντρικό επίπεδο σε καταστάσεις διάλυσης, ασυνεννοησίας και παρακμής υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα ο οποίος έχει την δύναμη να διαλύσει τη Βουλή και να δρομολογήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Μήπως ήρθε η ώρα οι δυο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αρχίσουν να πιέζουν και να αναζητήσουν τρόπους ώστε να αναλάβει -και σύντομα ει δυνατόν- ένα σχήμα «Δημοτικής Σωτηρίας»;


Ν.Μ.